Back to Question Center
0

Едноставни трикови од Semalt што ќе го направат вашиот WordPress сајт како безбедна како е можно

1 answers:

Интернетот претставува многубројни можности за лица кои управуваат со повеќекратние-трговија веб-сајтови да ги извршуваат своите напори. На пример, повеќето бизниси го прифаќаат пристапот на е-трговија, оној што доаѓа со многуупатства и негативни страни. На пример, сајтовите се предмет на хакери - covert management services ltd. Хакерите ја компромитираат сајбер безбедноста преку бројни начини, што овозможувада добијат неовластен влез во разни продавници за е-трговија, како и да се извлечат со релевантни податоци за клиентите. Да се ​​биде безбеденовие сајбер закани, треба да се разбере како тие работат.

WordPress е најтипичен систем за управување со содржини. На пример, WordPressпоседува околу 24% од сите интернет-страници на глобално ниво. Тие го имаат овој теренски резултат од многу фактори, кои се чини дека се во корист на нивниот бизнис модел.WordPress има многу алатки и приклучоци кои им овозможуваат на корисниците да автоматизираат многу техники за оптимизација и интернет маркетинг. Сепак, како многу луѓекористете WordPress за нивните веб-сајтови потреби, хакери и други сајбер закани најдете WordPress златен рудник премногу. WordPress е позната и брзо, штого прави хакирањето или некои од неговите приклучоци лесно. Хакер може да пристапи до многу информации од било кое место без согласност на сопственикот.

Оливер Кинг, на Семалт Управувачот за успех на клиентите ги открива следните совети за подобрување на безбедноста на WordPress кога прави веб-страница:

Бидете во тек

Користењето на безбеден вирус скенер може да го задржи вашиот компјутер слободен од многу црви и вируси..Важно е да бидете сигурни дека софтверот во вашата машина е вистинските програми и да се осигурате дека ја прават својата вистинска задача. Те моламведнаш да ја избришете секоја злонамерна програма чија потекло е непозната за вас. Истите мерки важат и за прелистувачите. Не дозволувајтеприклучок за да работи на вашиот прелистувач. Тие можат да содржат скрипти, кои прават смешни промени на вашиот компјутер.

Избегнувајте спам и фишинг

Не кликнете на која било врска во е-пошта со спам. Овие врски извршуваат дел од заедничкиот крстсајт напади. Тие исто така може да содржат прикачувања, кои имаат тројанци. Вообичаен начин за привлекување на трговци обично е објавувањето на листата возбор документ, кој има тројанци. Како среќен купувач отвора датотека за да ја видите неговата содржина, го открива вирусот инфицирање на целиоткомпјутер. Многу луѓе губат важни информации на овој начин. Хакирани лозинки, исто така, може да извршат бројни измамнички трансакции како што секако перење пари.

Заклучок

Кога ги дизајнираме повеќето веб-страници, обично е корисничкото искуство, како и крајната целнашиот мотив. Многу развивачи на веб-сајтови се фокусираат на оптимизација и правење на купувач да помине низ процесот на купување со леснотија. Сепак, не успеваме да факторво хакер во умот. Како резултат на тоа, има над 90987 хакери напади кои се случуваат секоја минута во текот на домените на WordPress. Важно еда научат оваа постапка, како и да ги направат нашите веб-страници безбедни и да пробијат доказ. Можете да направите вашиот сајт да биде сигурен за едноставни WordPress хаковекако што се измама на лозинка, како и други обиди за хакирање со користење на овој водич. Безбедноста на вашата веб-страница и онаа на вашите клиенти може да останево чек. Покрај тоа, сигурен веб-сајт врши и на SERPs што го прави вашиот оптимизација и маркетинг напори носи плодови.

November 28, 2017