Back to Question Center
0

DDoS Attack - Semalt Expert објаснува како да го заштитите вашиот сервер

1 answers:

Веб-безбедност стана критично прашање за веб-администратори во последниве години. Ова е поради тоана заканата од хакирање напади извршени од сајбер криминалци. Една од главните грижи на секој вебмастерот е Дистрибуираното одбивање на услугата(DDoS).

Менаџер за успех на клиентот на Семалт ,Андреј Дихан, дава увид во суштината на нападот на DDoS за да ви помогне да ги спречите хакерите да го забават серверот.

DDoS е честа форма на напад со кој се соочуваат веб-администраторите. На најосновно ниво, нападотима за цел да го забави вашиот сајт, но го носи потенцијалот за кршењето на вашиот сајт и неговото непристапно за посетителите.

Во случај на DDoS напади израмни против веб апликација, софтверот добивапреоптоварен од хакерите. Како резултат на тоа, апликацијата не може правилно да ги сервисира потребните веб-страници.

За да притиснете на серверот да се изврши паѓање на апликација, напад DDoS е насочен кон следново:

  • простор на тврдиот диск
  • Серверска меморија
  • База на податоци за просторот
  • Употреба на процесорот
  • Систем за ракување со исклучок при апликација
  • Пропусен опсег на мрежата
  • База на податоци врска базен

DDoS напади врз веб апликации вклучуваат:

1. Заглавување на поврзувањето на апликацијата со базата на податоци преку креирање на барања за интензивни процесори.

2. Прекин на услугата на лице или систем, вклучувајќи блокирање на корисник одпристап до страницата со невалидни обиди за најавување, што резултира со суспендирање на сметката..

3. Поплави веб-апликации, во обид да се запре нормалниот сообраќај од добивање на страницата.

DDoS напади станаа метод на избор за хакери, бидејќи тие се речисиневозможно да се заштити, ефтино да се изврши и да влијае на многу корисници. Поголемиот дел од времето, сите професионални хакери треба да имаат доволно ресурсии ранлива цел да се земе локацијата офлајн.

Како функционираат овие напади?

DDoS напади започне со еден хакер или неколку хакери поставување на серија набот системи. Хакерот наредува поединечни ботови да доведат до сообраќај кон одредена локација постојано и истовремено, што нормално го поставувапритисок врз серверот на сајтот.

Ако бот системите имаат голема мрежа, притисокот врз серверот може да го донесесајт надолу. Иако овие напади не мора да ги изложуваат личните информации во споредба со другите хакерски техники, тие сеуште имаат негативни резултатиефект врз компании кои многу се потпираат на читателите и онлајн продажбата. DDoS нападите може да чинат бизнис повеќе од 500.000 долари.

Овие напади носат потенцијал за оштетување на угледот на брендот и давањетопогрешен впечаток за корисниците. Кога ќе бидат извршени од страна на бизнис ривалите, тие им даваат на вашите конкуренти предност така што ќе им овозможат да воспостават посилна,реномирана бизнис бренд во споредба со вашиот навидум несигурен бренд. Во некои случаи, сајбер криминалците им се закануваат на веб-администраторите да продолжатпрекинувај услуги се додека не добијат одредена сума на пари.

Покрај тоа, податоците собрани од напад од DDoS може да бидат искористени од хакери за нападна веб-сајтот во иднина. Нормално, нападите што следат се едноставно опортунистички и се случуваат кога напаѓачите сфаќаат дека локацијата е многу ранливашто го прави лесна цел за посложени напади во иднина.

Иако DDoS нападите е тешко да се спречат, тие може да се управуваат со користење на SiteLockбезбедносен систем. Решенијата пронајдени на безбедносниот систем SiteLock се способни за идентификување и чување на непотребните сообраќај генерирани одботови од добивање на вашиот сајт, без да се меша со нормалниот сообраќај.

Системот за безбедност на SiteLock ги заштитува бизнисите од широк спектар злонамернинапади, вклучувајќи софистицирани типови DDoS напади со користење на заштита на веб апликации, DNS и инфраструктура кои се најмногуважни аспекти на DDoS заштита Source .

November 28, 2017