Back to Question Center
0

Affiliate YouTube Маркетинг објаснето од Semalt Expert

1 answers:

YouTube е ефективна авенија за подружница маркетинг. Секој месец,корисниците на интернет гледаат најмалку 6 милијарди часа на видеа на YouTube. YouTube е вториот по големина пребарувач на глобално ниво - configurar filezilla porta. Веб-страницата имаповеќе од 1 милијарда активни корисници. Таа достигнува поширока публика отколку која било кабелска мрежа. Затоа, affiliate маркетинг преку YouTube еатрактивен бизнис потфат.

Александар Peresunko, клиент успех менаџер на Семалт Дигитални услуги, го споделува своето искуство со affiliate YouTube Marketing.

Што е YouTube Affiliate Marketing?

Филијалата маркетинг на YouTube вклучува развој на видео содржини иилустрирање на affiliate линкови во видео описи. Целта на врските е да се насочи сообраќајот на корисникот на партнерслетување сајт. Линковите, исто така, можат да ги насочат корисниците до формуларот за пријавување на е-пошта со цел да ги промовираат придружните услуги или производи.

Корисници кои се вклучени во Огранок маркетинг

Сите корисници на YouTube можат да се вклучат во филијали маркетинг. Корисници кои се развиваатефективните содржини на YouTube имаат неколку партнерски понуди за описите на видеото. YouTube е популарна мрежа меѓу содржинатапрограмери и корисници. Постојат две категории на подружници на пазарот. Првата категорија ги опфаќа секојдневните продавачи. Овие сериозникреаторите на содржини укажуваат на придружните линкови повремено во нивните видеа на YouTube. Тие користат партнер маркетинг за да генерираатдел од нивниот приход. Програмерите имаат други извори на приходи; на пример, рекламни ставови и спонзорирани содржини. Втората категоријавклучува професионални продавачи. Тие го користат каналот на YouTube за да генерираат филијали комисии само. Маркес Браунли (MKBHD)е еден сајт на YouTube кој има придружни врски на Амазон за подобрување на процесот на оптимизација.

Ниво на приход од YouTube Affiliate Marketing

Активни корисници на YouTube можат да заработат милиони долари од сообраќајотгенерирани од страна на affiliate линкови..Филијалата на пазарот, кои не се сериозни во развојот на популарни содржини може да се добие нула, па дури и минималнисе враќа. Приходот од процесот за оптимизација на YouTube зависи од погледите, понудите и инка од корисниците. Некои содржини никогаш не можат да одатвирусна. Сепак, инвеститорот сепак ќе може да заработи приход. "Поставување на BlueHost" е пример за видео кое не може да биде вируснона YouTube. Но, содржината може да привлече кориснички сообраќај од пребарувачите. Видеото ќе генерира доволно приходи ако се рангиразадоволително во пребарувачите. Корисниците се соодветно насочени поради силната клучен збор. Исто така, понудата обезбедувасилна референтна такса.

Предности на YouTube Огранок маркетинг

Процесот оптимизација е ефикасен на YouTube, бидејќи платформата имамилијарди активни корисници на глобално ниво. Видео содржината доживува висока стапка на раст на YouTube. До 2019 година, околу 80% од интернетсодржината ќе биде видеа. Оттука, развивачите на видео на YouTube ќе добијат многу ставови и високи приходи. Видео секторот е ограниченконкуренција поради уникатните содржини кои привлекуваат ниша публика. YouTube има стабилен алгоритам за пребарување. Оттука, содржинатапрограмерите се сигурни дека добиваат сообраќај од процесот на оптимизација. Развивачите на содржини можат да добијат лојална публика на YouTube. Корисниците имаатможност за претплата на каналите на YouTube. Тие ќе добијат нови видеа од каналите дури и ако програмерите не се вклучат во видеопромоции. Процесот оптимизација е едноставен, бидејќи 55% од пребарувањата во Google генерираат видеа на YouTube.

Предизвици на YouTube Огранок маркетинг

Корисниците претпочитаат квалитетна содржина. За процесот на оптимизација за да бидат ефективни,програмерите мора да произведат привлечни видео клипови. Тешко е да се развијат одредени специфични содржини. На пример, инженерски видеабараат високи вештини и ресурси за производство. YouTube ги поврзува рестрикциите за корисниците кои создаваат содржини со спам. Некои општи темине може да привлече доволен сообраќај на YouTube. Ова е поради многуте развивачи кои генерираат содржини.

Заклучок

Препорачливо е програмерите на содржина да ја користат платформата на YouTubeза оптимизација и Филијалата маркетинг цели. Постои минимална конкуренција за програмери кои постојано генерираат висококвалитетно видеосодржина.

November 27, 2017