Back to Question Center
0

Како да ја подобрам мојата веб-страница за меѓународна оптимизација?

1 answers:

Денес, современиот дигитален свет на Интернет станува се повеќе и повеќе глобализиран. Почнувајќи од Европската Унија покриена со пристапот на Интернет за повеќе од 80%, на некои дури и понапредни држави што ја имаат на околу 90% од територијата. Вистинските бројки може да бидат уште поубедливи во Кина со околу 731 милиони постојани корисници, иако, што претставува само половина од нејзината вкупна проценка на популацијата. Па, на интернет им се нудат огромни можности за оние сопственици на веб страници кои сакаат да се справат преку границите, без културни бариери. Меѓутоа, за да успее во тоа, секој онлајн претприемач треба да има широко разбирање на различните потреби на потрошувачите за да им понуди само најбараните производи или услуги.

international seo

Во исто време, создавањето на соодветна содржина исто така станува прашање кое треба да се разгледа. Најчесто, може да мислите дека меѓународната оптимизација значи да имате унифицирана содржина што доаѓа во секојдневниот англиски јазик. Но, ситуацијата не е толку едноставна како што може да изгледа во прв план. Работата е дека користењето на основните принципи на меѓународната SEO значи да се има предвид и правилно користење на различни техники на релевантност и локализација, поддржани со многу технички аспекти на оптимизација на пребарување. Покрај тоа, од гледна точка на глобалната маркетинг стратегија, ракување со соодветна меѓународна оптимизација на целосната скала може да стане навистина сеопфатна и одземаат многу време задача. Подолу ќе имам краток поглед на централните шеми за да добиете овластување со поефикасно меѓународно оптимизирање и да го максимизирате комерцијалниот потенцијал на речиси секој онлајн проект.

Размислувате глобално, ќе откриете дека дури и самиот Google има различни типови содржини и различни распореди прикажани на страниците со резултати од пребарувачот (SERPs) за поединечни држави. Мислам дека пребарување на поединечни клучни зборови може да донесе различен одговор од земја до земја. Всушност, Google има свои SERP дизајнирани од страна на регионалните интереси и најдобро е да ги следат најсилните локални трендови за подобро корисничко искуство во секоја земја. Што се однесува до клучните зборови и стапките на сообраќај, под одредени ограничувања кои се појавуваат на различни јазици и локални речник. Значителен дел од општите клучни зборови често може да не успее да добие чисто адекватен превод. Тоа треба да се земе предвид прво и најважно, се разбира, со оглед на локалното население, културните интереси и многу други особености што сè уште не се целосно јасни дури и до најискусните веб-администратори. Тоа значи дека различни земји честопати можат да имаат многу неспоредливи очекувања, дури и во рамките на истата индустрија. Да не ги спомнуваме меѓународните брендови, особено во врска со тоа што точно луѓето сакаат да го видат, пред конечно да дојдат до одлука за купување.

Развивање на вашата стратегија за меѓународна оптимизација

Прво на сите, развивање на меѓународна оптимизација стратегија, ајде да го земеме здраво за готово - ранг добро за одредена клучен збор, на пример во Кина, не значи истиот прекрасен резултат на друго место низ светот. Како резултат на тоа, ќе треба да започнете со локална SEO оптимизација, иницирајќи креирање на содржини токму за публиката што ја избравте во една земја. Со тоа, ќе ги разберете главните регионални трендови за сообраќајот, како и особеностите во најбараните клучни зборови. Исто така, ќе мора да аплицирате за некои технички аспекти на оптимизација на уште повеќе глобално ниво. Мислам дека ќе треба да ги вградите вашите веб-страници со ознаки на hreflang.

Најчесто, хрефланг тагот стои за дел од кодот кој го користи Google за да ја идентификува целта земја, а оттука и јазикот за содржината на вашиот веб-сајт. Тоа ќе ви помогне да бидете сигурни дека правилната содржина е правилно прикажана во вистинскиот регион. На пример, дури и во рамките на шпанскиот јазик, ќе има прилично важни карактеристични вокабуларни прилагодувања на вашата содржина за самата Шпанија, и на пример, прикажување за аргентинските корисници. Користењето на ознаки за хрефланг ќе ја поттикне вашата содржина со подобро корисничко искуство преку додавање поголема релевантност на вашите текстови.

Во исто време, користењето на ознаки за хрефланг помага во минимизирање на потенцијалната закана од дупликат содржина, кажувајќи на Google дека конкретната содржина била напишана за различни локални публика. Прв чекори со обележување на вашата содржина, препорачувам да го користите формат ISO 639-1 за секој јазик, во согласност со тоа што сите ваши sitemaps не поминуваат подолго од 10.000 адреси, или да ги поделат на неколку дела. Подолу се наведени 3 главни шеми за да бидете сигурни дека вашата содржина е правилно вградена со ознаки hreflang:

  • Добијте го HTTP заглавието поддржано со ознаката hreflang за да бидете сигурни дека доаѓа со секоја веб страница

seo difficulties

Земете ги своите стратегии локализирани и унифицирани

)

Ајде да го земеме здраво за готово - правењето локализација за меѓународна оптимизација не значи едноставен превод на содржини за веб-страниците специфични за регионот. Ние треба да се соочиме со тоа - изработката на сигурна локализација значи создавање на содржински списи што ќе бидат порелевантни за оние локални интереси и трендови за пребарување. Мислам дека ќе мора да се справи со одредена истражување за клучни зборови за секоја земја во која се обраќате. Е. g. , ако сакате да покриете повеќе локации со вашиот бизнис, предлагам да имате различни целни страници и, се разбира, различни содржини за да добиете подобра видливост во локалните, како и страници со резултати од целата страница за пребарување.

Никогаш не штеди на плаќање на вашето време и напори за обединување на вашите глобални, локални и мобилни шеми за оптимизација за навистина ефикасна меѓународна оптимизација стратегија. Предлагам да направам листа на приоритети, почнувајќи од оние земји кои имаат поголема веројатност да обезбедат повеќе потенцијални клиенти што ги барате во рамките на вашата пазарна лажат. На пример, ако сте насочени кон кинески корисници, подобро е да размислите дека над 95% од локалните интернет корисници пребаруваат преку интернет преку преносливи уреди. Затоа брендовите кои сакаат да победат на натпреварот треба да имаат добра прилагодена содржина за мобилна реакција.

Конечно, никогаш не заборавајте да се измери резултатите од вашата меѓународна оптимизација стратегија со преземање внимателни мерења на вашата актуелна изведба. Направете двојна проверка за сите ваши показатели во секој целен регион колку што е можно редовно. Секогаш запомнете да ги следите вашите рангирања, како и да ги уверите вашите веб-страници правилно да се рангираат за секоја земја или регион. Впрочем, не се чувствуваат срамежливи да користат висок потенцијал на ППЦ за да се прошират на новите пазари. Правењето правилна употреба на ППЦ во рамките на вашата меѓународна стратегија за оптимизација ќе ви помогне подобро да го разберете локалното однесување, трендовите на конверзија, како и да добиете подобра влечна сила во новата земја Source .

December 22, 2017