Back to Question Center
0

Како да се зајакне рангирањето со тоа да се оптимизира веб-пребарувањето локално?

1 answers:

Да почнеме со изнаоѓање на тоа што локалната оптимизација на веб пребарувања всушност се залага (инаку локално оптимизација). Пребарување Engine Optimization е познато за оптимизација работи за секое парче на информации објавени на вашиот веб-страници, да ги направи попривлечни за пребарување на Google пребарувачи за подобра онлајн видливост во листата на SERPs. Со оглед на веб оптимизација на локално ниво, се залага за процесот на правење вашиот онлајн бизнис да бидат прикажани меѓу првите резултати за локалните барања за пребарување. Најчесто таквите напори за оптимизација на веб-сајтови се насочени кон работа на директориумот цитати и локализиран маркетинг на содржини за да се постигне брзо зголемување на интернет за вашиот комерцијален настап. Подолу ќе имам кратко разгледување за секоја сфера на справување со веб оптимизација на работи на локално ниво.

web search optimization

Чекор 1

Меѓу најважните прашања овде стои вашата Google My Business Page. Зошто треба прво и најважно да дојде? Само затоа што се верува дека е сектор на вашето онлајн присуство, кое има најсилни шанси да биде прикажано директно меѓу првите барања за пребарување за регионалните бизниси. Доколку се случи никогаш да не сте ја посетиле вашата лична страница на Google Мој бизнис, да ја лоцирате или да почнете со пополнување на веќе постоечката. Еве листа на ставки што ви се препорачува да ги покриете во вашата веб-страница за оптимизација: наведете го целото свое име на бизнис, неговиот краток опис со работниот распоред и телефонски броеви, врската со вашата целна страница и некои убедливи фотографии од вашиот комерцијален проект. Со тоа можете исто така да користите Google Posts, да се придружите на Google Plus и некои модерни заедници во неа. И не заборавајте да ги поттикнете повеќе корисници да остават некои критики на вашиот бизнис веб-сајт, додека поставување на нови содржини и ажурирање на постоечките списи на време.

Чекор 2

Следно, осигурајте се дека вашата кампања за оптимизација на веб-сајтови се обложува добро на директориумот цитати. Предлагам да направам чек со избирање на еден од алатките за скенирање на директориум со отворен пристап. На овој начин ќе можете да видите колку добро и во кои цитати на бизнис директориумот е прикажана вашата веб-страница. Повеќето од овие огласи бараат истите чекори и акции, како оние што веќе ги покривме на Google My Business Page. Препорачувам да имате двојна проверка бидејќи пребарувачите претпочитаат да покажуваат само точни резултати, па затоа треба да се ослободите од неточни или несогласување на податоците за вашиот бизнис. Нема потреба да го намалите вашето време и напори, бидејќи работата со овие неколку работи е најверојатно да ви даде речиси непосредно позитивно влијание врз вашата локална оптимизација на веб-сајтови, па оттука и дадете брз поттик на вашето рангирање.

search optimization

Чекор 3

Конечно, советувам да имам соодветно внимание за социјалните профили. Запомнете, тие се важни, особено во врска со вашата локална веб оптимизација. Не двоумете се да направите листи на некои социјални профили како што се Фејсбук или Твитер, со оглед на главните именици и линкови кои го водат патот до вашата главна веб-страница. Со тоа, осигурајте се да ја одржувате повторливоста за вашата активност за објавување и да обрнете доволно внимание на квалитетна содржина. Разгледајте ги огромните опции за социјален маркетинг, како што е добро признат од Google и другите мотори, вашите напори овде ќе имаат навистина здрав ефект врз вашата веб оптимизација во целост Source .

December 22, 2017