Back to Question Center
0

Како да го зачувам мојот напредок во оптимизација ако промена домен?

1 answers:

А добро формирана одлука за промена на име на домен е голема, сигурно. Но, со оглед на тоа што најчесто ги притискаат условите поттикнати од буџетски прашања кои се појавуваат на патот кон целосна наплата, многу од нас можат да се чувствуваат фрустрирани.

seo change domain

Меѓу најреалните резултати кои се случуваат за оптимизација по домен за промена, е привремено губење на органски сообраќај. Таквата штета обично се намалува на 5-20% и се очекува за сообраќајот на веб-страницата, барем преку почетниот период до 3-4 недели што обично се потребни од страна на Google индексирање на ботови за да ги проучат новите адреси, пренасочувања или било која друга оф-страница надградби. Прво на сите, да се чувствувате смирени, бидејќи овој временски период мора да биде дефинитивно доволно за да ги надоместите загубите. На тој начин, препорачувам да аплицирате за ППЦ кампања насочена кон името на вашиот бизнис бренд, како и главните не-брендирани ставки што се применуваат за пребарување.

Најчесто, лавовски дел од веб-администратори и веб програмери ќе почнат да земаат потенцијални после терапија работи, почнувајќи со обновување откако нивните оптимизација и промени домен дела се веќе започна. Но, може и да направите чекор подалеку. Мислам дека може да се обратите за некои прелиминарни работи што прават се од себе за да му помогнат на самиот Google, како и останатите пребарувачи, подобро да разберат што ќе се случи и да реагира соодветно. Значи, можете да го задржите вашиот напредок во SEO вртење промена домен и сите неред околу тоа во лесна процедура. Предлагам да се чувствувате како шеф, само со следење на овие проактивни чекори:

  • Реконструкцијата на вашите врски врз основа на другите веб-страници на властите со висок домен е брилијантна идеја. Додека сте зафатени со ажурирање и обновување на вашите тековни линкови на Интернет, слободно ја толкувајте потребата за промена на доменот како некои големи нови можности. Мислам дека лесно може да bulti повеќе свежи линкови низ неколку недели по промената на доменот. Со тоа ќе испратите уште поправилни и корисни сигнали до Google. И тоа ќе биде доделено со повисок ранг во SERPs по сите.

change domain

  • Не заборавајте да се вратите за вашите стари линкови преработени со новите адреси. Основна идеја тука е да се здобијат со назад вашиот целосен сет на квалитет линкови, додека намалување на пренасочување брои на доменот во исто време. Водење, пополнување на интернет со помош на специјална алатка (јас се потпирав на ahrefs), ги најдам вашите линкови со најсилните авторитети. Откако ќе се лоцираат, осигурете се да направите напори за користење на е-пошта за да побарате ажурирање за сите нив.
  • Конечно, не заборавајте да направите промоција за вашето ново име на домен преку каналите на социјалните медиуми. На тој начин, започнете со ажурирање на URL-то на вашиот веб-сајт и името на самиот бизнис-бренд (ако е применливо) на најпопуларните и сродни рамки. Исто така, би било многу добра идеја да објавите промена на домен за некој настан на некои од вашите социјални медиумски канали. Тоа ќе ви помогне да ја информирате публиката дека само вашиот домен ќе се промени, но високите вредности на вашите производи или услуги, сепак, ќе бидат исти Source .
December 22, 2017