Back to Question Center
0

Кои се најчестите оптимизација прашања и одговори што ги добивате?

1 answers:

Ако сте само почнуваат да истражувам во светот на оптимизација, сè може да изгледа збунувачки за вас. Иако постојат стотици статии на веб-сајтот што даваат препораки за тоа како да привлечат поголем сообраќај кон вашата веб-страница, некои од нив се апсолутно бескорисни, додека други не даваат јасно разбирање за тоа што оптимизација за пребарување точно е.

Semalt експерти разбираат колку е тешко за почетници да се истражуваат светот на SEO од нула. Затоа решивме да не одиме премногу длабоко во техничките елементи на оптимизација на пребарувачи, туку наместо да ја разјасниме основната цел на оптимизација и основните квалитети на својата стратегија.

seo questions and answers

Подолу се собрани најчесто поставуваните прашања за SEO. Секое прашање е придружено со јасен и концизен одговор. Прочитајте ги сите за да го разберете значењето на оптимизацијата на пребарувачот.

6 Топ оптимизација прашања и одговори


1. Колку чини оптимизација?

Овој силно зависи од вашиот пристап и крајната цел. За оние луѓе кои штотуку почнуваат со основите, ќе треба околу 10-20 часа неделно да го направат најголемиот дел од самите дела. Ако се спроведе во право, кампањата на кое било ниво на буџетот треба да заврши со враќање повеќе од она што првично беше инвестирано. Повторно, сето тоа зависи од вашата лажат и резултатот што го очекувате.

2. Колку време е потребно?

Овој, исто така, варира во голема мера врз основа на пристап на сопственикот на сајтот. Во случај да генерирате свежа содржина еднаш неделно и да инвестирате ниту многу пари ниту доволно време, тоа може да потрае до една година пред да почнете да гледате забележителни резултати. Напротив, повеќе неделни статии, градење на природни врски и промоција на активни содржини се оние фактори кои ќе ви помогнат да видите значајни резултати во прашање од неколку месеци. Да ги сумираме, толку подолго ќе продолжи кампањата, толку подобри резултати ќе ги видите. Толку едноставно.

3. Дали треба да знаете Кодирање за оптимизација?

Овој е незгодно. Одговорот е да и не. Првото нешто што треба да се запамети: не ви треба кодирање за да започнете со оптимизација. Сепак, некои технички ставки бараат малку познавање на веб-страниците за заем. Сега, ние главно зборуваме за мета описи и роботи. txt датотека. За среќа, денес е многу полесно отколку пред неколку години да се запознаете со програмските основи сами по себе, следејќи ги инструкциите и упатствата на интернет по чекор по чекор.


4. Ако Google не објави алгоритам, како да знам како да рангирам?

Се работи за обиди и грешки, или со други експерименти. Денешната заедница на оптимизација е многу активна при споделување на резултатите од тестовите и рангирање на флуктуации. Луѓето разбираат дека колективно можат да извлечат попрецизни заклучоци за тоа кои фактори влијаат врз рангирањето од таму, што е одлично.


5. Како да одберете добри клучни зборови за цел?

Важно е да се запамети дека во 2017 година алгоритмите за пребарување се потпираат повеќе на семантичко пребарување отколку на мапирање клучни фрази со исти фрази на веб. Сепак, можно е да ги одбереш вистинските клучни зборови за вашите содржини. Можете лесно да го направите тоа со барање на заеднички кориснички прашања во вашата деловна област, тренд-теми, и сите релевантни области за кои ќе забележите дека вашите конкуренти не ги покриваат.

seo questions

6. Што е "Полнење клучни зборови"?

Пополнување клучни зборови е процес кој вклучува премногу клучни зборови или клучни фрази на страница или веб-страница. Ако вметнете клучен збор во секоја реченица од текстот, ќе наполнете. Ако ја прочитате написот гласно и некои фрази се случуваат во текстот премногу често, ти си кутии. Решението е очигледно - не работи. Тоа е лошо за вашиот оптимизација и корисничко искуство.

Се надеваме дека ќе најдете оваа "оптимизација прашања и одговори" листа корисни Source . Забавувајте се за истражување на основните оптимизација!

December 22, 2017