Back to Question Center
0

Дали е можно да стане пребарувач маркетинг експерт со блогирање?

1 answers:

Денес, тоа е распространето мислење дека секој успешен блогер може да развие поголема вештина за да стане пребарувач маркетинг експерт. И колку е реална оваа идеја? Впрочем, дали има смисла? Но, сигурен сум дека да, тоа го прави. Работата е дека како доста активен блогер, никогаш не сум размислувал за себе како пребарувач маркетинг експерт. Сепак, се чини дека блогирањето и изградбата на листата доаѓаат рака под рака, со оглед на тоа што квалификуваниот блогер има проактивна одлука да го стави вистинскиот фокус на задачата. Значи, да ја видиме целата приказна.

search engine marketing expert

Пред околу седум години, го започнав мојот прв блог. Мојот проект за блогирање беше посветен на мотоцикли, и сега можам да се чувствувам сигурно за барем едно нешто - тоа го правам, имав среќа да бидам најдобра кариера. Поминаа тие времиња, и не можам да се сетам ништо посебно, освен што чувствувам досадно до смрт, бидејќи само неколку часа чекав со мојот поранешен шеф, поради некои чудни причини што го задржаа денот на мојата официјална поставеност. Но сега ми е драго да се соочам со тоа парче непријатно искуство. Впрочем, денес работам на неколку одлични старт-ап, и речиси немам време да се одморам. Сеќавајќи се дека денови, јас разбирам дека главно блогирањето стана неопходен дел од мојот сегашен напредок како специјалист за дигитален маркетинг. Понекогаш едвај можам да верувам дека се оствари, како и за последниве две години бев вклучен во премногу модули на дигитален маркетинг, како што се содржината, социјалните медиуми и е-мејл маркетинг, оптимизација на пребарувањето, интегрирано дигитално рекламирање и некои други крос-функционални работи што не можев ниту да ги ставам на едноставен англиски јазик.

Јас само дејствував да водам висококвалитетни онлајн маркетинг кампањи за индивидуални клиенти кои сакаа да ги направат своите нови брендови актуелизирани и развиени само почнувајќи од периодот на добивање. Немав личен интерес да станам специјалист за некоја од нив, но еден ден имав одеднаш сфатив дека само се фрлени за длабоко нуркање во работите, го совладав лавовскиот дел од нив, не плаќав речиси никакви дополнителни напори за таа цел.

seo expert

И овде конечно стигнавме до точка. Како да станете пребарувач маркетинг експерт, без преземање на живот? И ги мразам традиционалните методи, бидејќи тие вообичаено трошат премногу напори со нула враќање во готово за периодот на учење. Верувам дека можете само да го совладате темата кога ќе го применат новото знаење и ќе продолжите чекор по чекор до вашиот успех. И со оглед на нивната постојано менување на природата, ајде да видиме секој еден вештина што може да ви помогне да стане пребарувач маркетинг експерт, само што почнувате со вашиот блог. Може да изгледа изненадувачки, но повеќе не може да се обложи на органскиот сообраќај.

Значи, не мора да почекате додека не ги добиете вашите нови блог постови. Сега можете веднаш да влезете во влечење, само со користење на Google Adwords (или Bing реклами, на пример) за умерени трошоци, со оглед дека плаќате главно за вашата свест или истрајно истражување за клучни зборови. Тоа е се што треба да започнете да го движите вистинскиот пат за да станете пребарувач за маркетинг експерт. Се разбира, покрај користењето на оваа тактика, сепак ќе имате многу работи што треба да ги направите, како што се креирање рекламни кампањи и реклами, како и оценување и оптимизација за сè што можете да го користите. На тој начин, ви се случува постепено да господар на предметот конечно да стане тежок пребарувач маркетинг експерт Source .

December 22, 2017