Back to Question Center
0

Како можам да заработам пари продавајќи програми за оптимизација?

1 answers:

Постои заедничко сценарио за многу тесно фокусирани дигитални агенции кога клиентот тогаш бара услуги за оптимизација, и тие се согласуваат да помогнат, немаат доволно искуство во оваа област, па дури и професионални членови на персоналот. Ние можеме да ја разбереме нивната одлука бидејќи едноставно не сакаат да го изгубат клиентот. Во текот на неколку месеци тие се борат да добијат сообраќај кон веб-страница и да ја подобрат својата ранг-листа. Сепак, тие не можат да добијат позитивен резултат бидејќи имаат мала експертиза во оваа сфера. Ако не сакате да губите време за учење оптимизација, постои излез. Можете да најдете добар препродавач на оптимизација.

seo reseller program

Општо земено, препродавач на оптимизација е лице или агенција која обезбедува широк спектар на оптимизација за услуги со пристапни цени. Препродавач за оптимизација на пребарувачи ќе ви помогне да ја нарачувате целата кампања за оптимизација на вашите клиенти. Препродавач на оптимизација ви дава повеќе време кое можете да го посветите на вашата суштинска компетентност и да ги испорачате најдобрите резултати на вашите клиенти.

Во оваа статија ќе ги најдете корисни информации како да го пронајдете вистинскиот препродавач и како да ги искористите неговите услуги.

Зошто треба да користите SEO препродавач на програмата?

  • Продај

Пред сè, добар продавач на SEO може да ви понуди силни продажби. Бидејќи вашата работа не е да продавате услуги за оптимизација, туку да ги продавате идеите за оптимизација, треба да бидете во можност да одговорите на вашите прашања на клиентите за нивната процедура за оптимизација на вебсајт и тактиките за оптимизација што ги имплементирате за да добиете позитивен резултат. Бидете подготвени да ги обезбедите вашите клиенти со месечни извештаи за оптимизација и технички согледувања.

  • Услуга на купувачи

Ако вашата програма за препродавачи на оптимизација вклучува само бело-шапка оптимизација за услуги, нема ништо да се грижите. Во овој случај, вашите клиенти никогаш нема да знаат дека сте аутсорсинг некои аспекти на оптимизација. Тоа значи дека негативното искуство на клиентите со вашата компанија ќе се одрази на вас, а не на вашата програма за препродавачи на оптимизација. Тоа е причината зошто треба да бидете внимателни при изборот на препродавач на оптимизација.

  • Знаење за производот

Треба да бидете свесни за општите оптимизација за идеи и стратегии што се ставаат зад вашите производи за препродавачи на надворешни производи. Тоа ќе ви помогне да звучи убедливо и професионално. Покрај тоа, тоа ќе ви помогне да ги водите вашите клиенти кон стратегии што им се потребни за да го направат својот бизнис просперитетен. За да бидете сигурни дека знаете доволно за предвидени оптимизација за стратегии, треба да изберете програма препродавач на оптимизација која ви нуди редовна обука и не остава на своја.

seo reseller

  • SEO е скапа работа

Во моментов, квалитетот на оптимизација за услуги чини многу. Просечен консултант за оптимизација во САД добива 150 долари за час и повеќе во зависност од степенот на неговото владеење. Значи, ако одлучите да ги нарачувате вашите оптимизација, треба да бидете подготвени да платите повеќе од 100 $ на час за да добиете позитивни резултати. Можете да имаат корист од аутсорсинг оптимизација, како што ќе ви помогне да заштедите пари на стручни плати и да привлечете повеќе засегнати клиенти Source .

December 22, 2017