Back to Question Center
0

Дали ниски трошоци за оптимизација за услуги за мали бизнис безбедно?

1 answers:

Додека "ниска цена оптимизација = опасност" е прилично мит од вистинска изјава, случаи на лошо оптимизација за евтина цена не е невообичаено. Малите бизниси особено може да се однесуваат на овој проблем, бидејќи многу ниски трошоци за оптимизација агенции обично ги насочуваат и локалните претпријатија и многу од нивните понуди звучат многу атрактивни за е-продавници и сајтови кои се обидуваат да ги промовираат во високо конкурентни ниши.

low cost seo services for small business

Следниве ниски цени оптимизација нуди слепо може да доведе до овие последици:

  • казна поради Црното капа оптимизација. Многу агенции за оптимизација кои свесно ги кршат насоките на Google со клучни зборови спамирање, скриени текстови, влезови и други лоши практики обично нудат ниски цени за нивните услуги. Ова е дел од нивната замка: тие ветуваат моќен поттик со атрактивни трошоци и ќе го испорачаат ветениот поттик. Таквата политика им носи многу неискусни сопственици на веб-страници кои не се свесни дека рангираниот раст добиен преку Black Hat SEO е привремен и голем пад е неизбежен.
  • Стагнација. Понекогаш, ќе најдете ниски трошоци за оптимизација за услуги за мал бизнис или големи компании кои не се црна шапка. Наместо тоа, тие се ограничени во можностите за промоција и сите чекори се изведуваат од неискусен тим. Затоа, откако ќе се постигне одредена точка, вашата кампања само замрзнува таму како вашиот оптимист куратори не знаат од каде да одат од тука. Исто така, тие едноставно можеби немаат средства да напредуваат, како ниска цена = ниска плата.
  • Низок квалитет на содржината. Содржината игра голема улога во оптимизацијата на клучни зборови, градење врски и зголемување на девизниот курс. Меѓутоа, ако вашата содржина не е релевантна, уникатна или интересна за читање, вметнувањето на клучни зборови и врски нема да го зголеми вашето рангирање. За жал, copywriting вклучени во ниски цени оптимизација за услуги за бизнис ретко подразбира истражување и уредување, како на таков тим обично немаат искусни писатели. Затоа, не очекувајте одлични резултати од содржината што сте ја платиле 10 долари за.

Оваа информација не значи дека треба да се избегне "прифатлива" и "евтини" оптимизација по секоја цена. Што треба да направите, е да бидете свесни за ризиците кои се вклучени кога барате евтини услуги за оптимизација за вашиот мал бизнис. Достапен не секогаш е еднакво евтин, и звук цените политика не е синоним на измама. Иако постојат лоши агенции, кои ја уништуваат репутацијата на оптимизација за фирми, ние ќе ви помогнеме да ги најдете разликите.

low cost seo for small business

Евтини vs прифатлива: што е разликата?

Можно е да се најде добар оптимизација за соодветна цена од огромен број на ниско-квалитетни агенции. Вие не треба да бидете SEO гуру или да имате детектор за лага. Темелно истражување е повеќе од доволно.

  • Состави листа на оптимизација агенции, кои нудат ниски цени професионална помош за мали онлајн бизниси;
  • Споредба на нивните трошоци и опсегот на услуги кои ги нудат за таа цена;
  • Погледни го начинот на кој тие се промовираат: ако ветуваат брзи резултати и претеруваат, нивните ветувања веројатно ќе бидат добри за ништо;
  • Види дали сите агенции имаат портфолио. Преминете ги компаниите без нив. Потоа проучете ги проектите на кои работеа фирмите за да ја проценат нивната експертиза. Вие исто така можете да ги посетите веб-сајтовите што агенциите ги направија за оптимизација за да видат колку добро се движат против нивните конкуренти.
  • Контактирајте со експертите на секоја агенција и видете каков впечаток тие прават, без разлика дали се сигурни и пријателски или таинствени, двосмислени и во брзање да ве набават да ги купите нивните производи. Прашајте ги прашања што ќе го откријат своето знаење за упатствата на Google, процесот на промоција и оптимизација за техники. Дали тие брзо да ви ветуваат резултати дури и без да прашувате повеќе за вашата веб-страница? Дали тие нагласуваат за квантитетот и краткорочните резултати?
  • Проучување на позадина и био на компанијата. Додека агенциите со 5 години искуство се пожелни, не брзајте да ги отфрлите 1-3-годишните фирми. Многу млади компании се основани од експерти кои работат 10 години. Оваа точка, исто така, треба да се спомене и во биографијата и блогот на компанијата, ако постои.
  • Проверете ги коментарите. Обично, сите кредибилни компании ги ставаат своите критики на нивната веб-страница или имаат сметка на веб-страниците за прегледување за да им овозможат на корисниците да остават повратни информации и да одговорат на него. Ако агенција, која нуди ниски трошоци за оптимизација услуги за мали онлајн бизнис избегнува интеракција со коментари, веројатно не е безбедно да се справи со.

Денес, оптимизација за компании доаѓаат во голема разновидност и пристапете нивната политика на цени поинаку. Затоа, наместо веднаш да се свртиме од тимови за оптимизација, кои нудат евтини решенија, го направите вашето истражување и гледате вистинска рамнотежа на цена и квалитет Source . Обично може да ви недостасува некои неверојатни зделки!

December 22, 2017