Back to Question Center
0

Дали сеуште е релевантна оптимизација за пребарување?

1 answers:

Ако сте работеле со Google Analytics, веројатно знаете дека постојат четири главни извори на сообраќај - органски (пребарување), упатување, социјални и платени. Може да добиете сообраќај од каналите на социјалните медиуми и платеното рекламирање, но вашите рангирања нема да бидат високи како водечки фактор за релевантност на веб-страницата, а оптимизација за пријателство е висок проток на органски сообраќај.

organic search optimization

Денес живееме во променлив и разновиден свет каде што луѓето наоѓаат многу алтернативи на органска оптимизација на пребарување. Ние користиме плати-по-клик рекламирање, создаваме идентитети низ социјалните платформи и ги промовираме нашите производи и услуги преку каналите на социјалните медиуми. Сопствениците на веб-страницата повеќе не живеат и умираат од пласманот на нивниот веб-сајт во Google, заборавајќи за органското значење за листата за нивниот ранг. Сепак, органскиот сообраќај сè уште игра најзначајна улога за подобрување на рејтингот. Според статистичките податоци, органското пребарување опфаќа други генератори на сообраќај, што возат околу 51% од сите потенцијални купувачи на бизнисите B2B и B2C.

Дали сеуште треба органска оптимизација на пребарувањето?

Спроведување на оптимизација за органско пребарување е единствената опција за привлекување квалитетен сообраќај за пребарување. Органски е едноставно најдобро за доставување релевантен сообраќај. Единствениот канал кој може да ви донесе речиси ист позитивен резултат е платена рекламата за пребарување. Сепак, платеното пребарување само изнесуваше 10% од вкупниот вкупен сообраќај. Повеќето SEO гуруа советуваат да инвестираат во двете органски и платени пребарување сообраќај за да се добие поголем поврат на инвестицијата. На пример, во технолошките и медицинските индустрии, таков комбиниран пристап сочинува повеќе од две третини од вкупниот приход.

Постои една модерна тенденција за привлекување сообраќај преку каналите на социјалните медиуми. Можете да добиете до 40 до 60 проценти од вашиот сообраќај од Фејсбук и од Инстаграм, но не забележувајте подобрување на присуството на веб-страница. Оваа ситуација може да се објасни со мал знак за овој вид на сообраќај кон пребарувачите. Социјалниот сообраќај може да биде дополнителен извор на сообраќај, но не е водечки. Покрај тоа, кога ќе се спроведува социјалните медиуми канали да се здобијат со сајт сообраќај, вие сте на милост на тие социјални платформи. Тоа значи дека ќе треба да плаќате секојпат кога платформата за социјални медиуми ќе одлучи да ги промени своите правила за деловни сметки. Може да се каже дека истата ситуација може да се случи со Google оптимизација на органско пребарување. Можам да кажам дека зависи. Се разбира, вашите рангирања исто така може да се намалат поради промена на алгоритам. Меѓутоа, во случај на органска оптимизација на пребарување, не е веројатно да се случи со вас, па дури и ако тоа го прави, ќе ги добиете своите позиции назад во краток временски период.

organic seo

Совети за органско оптимизација

Проверете дали имате релевантни и прецизни адреси. Оптимизирајте ги Вашите УРЛ-адреси, вклучувајќи една од најчестите клучни зборови во нивната структура.

Треба да имате здрава рамнотежа на клучни зборови во целата содржина на вашиот веб-сајт. Не користете премногу клучни зборови на една страница. Просечната сума е три критериуми за пребарување на една страница. Бидете сигурни дека ќе ги вклучите соодветните клучни зборови во наслови, главни реченици и во близина на горниот дел од пасусот.

Користете повик за акција техники за привлекување на повеќе корисници од пребарувањето. Осигурајте се дека вашата веб-страница ги прашува вашите посетители да извршат некои активности. На пример, "Купи сега", "Нарачајте во еден клик" или "Добијте бесплатен цитат денес. "CTA е органски начин на промоција кој ги зема вашите клиенти едно подлабоко во вашата веб-страница Source .

December 22, 2017