Back to Question Center
0

Како пребарувач носи органски сообраќај?

1 answers:

Во современиот дигитален маркетинг свет, постојат многу начини како сопствениците на веб-страниците можат да привлечат сообраќај кон нивните веб-извори. Без сомнение, ние се прошириме. Можеме да привлечеме не само органски (пребарување) сообраќај, туку и платен, социјален и референтен. Сите овие извори на сообраќај може да го подобрат рангирањето на вашиот веб-сајт. Сепак, органскиот сообраќај на моторот е очигледен лидер на сообраќај на веб-страница, бидејќи е најквалификуван и конвертиран. Органскиот сообраќај вози повеќе од 50% од сите посетители на веб-изворите и блоговите за е-трговија. Затоа нашата примарна задача е да привлечеме повеќе заинтересирани посетители од пребарувањето и да ги претворите во нашите редовни корисници кои плаќаат. Се разбира, лесно е да се купи сообраќај отколку да се добие органски. Сепак, корисниците имаат поголема доверба во оние веб-сајтови кои се поставени на TOP на органско пребарување. Покрај тоа, органскиот сообраќај е повеќе насочен отколку платен и има долгорочни можности. Во оваа статија, ќе разговараат со тоа што значи дека можеме да почнеме да добиваме сообраќај од пребарувачите природно.

search engine traffic

Кои се причините за добивање на органски пребарувачки сообраќај?

Најголемиот износ на добивка профит корисници доаѓаат на вашиот сајт од органски резултатите од пребарувањето. Тоа значи дека сите луѓе кои вметнуваат информативни и трансакциски пребарувања во полето за пребарување на Google, добиваат органски резултати од пребарувањето. Ако содржината на вашиот веб-сајт одговара на просечните намери на корисниците, тие најверојатно ќе слетаат на вашиот сајт и ќе ги претворат во вашите клиенти или клиенти. Органски пребарување исто така е профитабилно за блогирање, бидејќи корисниците ќе гледаат повеќе реклами врз основа на нивното барање. Значи, секогаш е корисно да се добие сообраќај од органско пребарување кога станува збор за генерирање приходи од реклами и придружни програми. Уште една корист за производство на органски сообраќај е тоа што можете да ја намалите стапката на отскокнување и да го подобрите корисничкото искуство со вашиот сајт.

Работни техники за зголемување на сообраќајот на пребарувачот

Дозволете ни да разговараме за неколку корисни техники кои можат да ви помогнат да го подобрите вашиот ранг на веб-страница, да зголемите кликнете-преку-стапка и да добиете повеќе насочен сообраќај.

  • Оптимизација на оптимизација

SEO е комплекс на техники за оптимизација чија примарна цел е да се оптимизира веб-страница според стандардите за пребарување. Бидејќи пребарувачките машини како Гугл им даваат приоритет на корисничкото искуство со одредена интернет-страница, треба да направите се најдобро за да креирате лесен веб-сајт и лесен за навигација. Покрај тоа, вашиот сајт треба да биде максимално релевантен за барањето на корисникот. Постојат два типа на оптимизација - off-страница и на-страница. On-страница може да биде целосно водени од вас и вашите SEO експерти. Тие вклучуваат пишување содржини, истражување на клучни зборови, оптимизација на структурата на врски и подобрување на навигацијата на веб страната. Оф-страница оптимизација обликува сајт орган во очите на пребарувачите. Треба да креирате кампања за градење на победнички линкови за подобрување на рангирање на веб страници и да го направите вашиот веб-извор повеќе видлив на SERP. Покрај тоа, треба да бидете сигурни дека вашиот сајт е crawlable од страна на ботови за пребарување за да добиете повеќе сообраќај на пребарувачот. За да се измери успехот својата кампања за оптимизација, можете да користите алатката Google Analytics и Semalt Web Analyzer.

google traffic

  • Содржина маркетинг

Маркетинг содржина е совршен и наједноставен начин за привлекување на органски пребарувачки сообраќај. Клучот за успех во генерирање на одлична содржина е да создавате содржини за корисниците, а не за пребарувачите. Содржината на вашиот веб-сајт треба да биде релевантна за она што вашите потенцијални клиенти го бараат. Треба да им дадете на своите корисници експертско мислење за темата што се заинтересирани да ја подигнат својата репутација на домен и нивната лојалност кон вашиот бренд. Бидете сигурни дека вашата содржина е уникатна, релевантна и актуелна. Покрај тоа, стави некои клучни фрази во неа, особено во насловите за да им овозможи на ботови за пребарување лесно да го анализираат вашиот сајт Source .

December 22, 2017