Back to Question Center
0

Што да очекувате од компанијата за оптимизација која сакам да ја најми?

1 answers:

Понекогаш секој паметен онлајн претприемач само може да се чувствува здодевно со тој скромен напредок и да се соочи со потребата за масовно подобрување на онлајн видливоста за да ангажира повеќе потенцијални клиенти. Да, водење на Стратегијата за оптимизација на пребарувачот на начин кој може да биде само управуван, би можел да стане најдобро решение за поставување на тој комерцијален проект на вистинскиот пат, откако сите сопственици на бизниси веќе имаат многу работи и многу работи за кои треба да се грижат. Значи, излегувањето да се најде изведувач изгледа доста здрава идеја.

the seo company

Но, што да очекуваме од компанијата оптимизација веќе решивме да ангажираме, на пример со огромно портфолио? Ајде да се соочиме со тоа - сите нив, можеби како и секој друг давател на услуги, ќе ве уверат во нивната посветеност кон вашиот успех во бизнисот, да ви кажам за нивното реномирано име, напредна експертиза и длабоко разбирање на секој, дури и најраниот аспект на пребарувачот Оптимизација како самата техничка оптимизација, онлајн маркетинг, веб развој, реагирачки дизајн, содржинска стратегија, социјални медиуми и така натаму. Но, што можеме да очекуваме од компанијата за оптимизација, која само вети дека ќе ги направи сите тие работи добро, покрај по доста разумна цена?

Еве неколку предлози за она што нештата секогаш можеме да ги очекуваме од компанијата за оптимизација откако ќе се обврземе да ангажираме. Значи, размислете за следното да направите договор и да се фатите за бизнис.

Воведни состанок

Откако ќе го избере компанијата оптимизација за работа на вашиот проект, ќе имате отворање состанок. Тоа може да биде или приватен состанок во конференциска сала, разговор по телефон или краток разговор преку видео. Како и да е, постојат некои критични прашања на кои треба да се одговори пред да потпишете договор. И би било подобро однапред да подготвиме листа на прашања. Препорачувам да започнете со следните точки на куршуми:.

  • Побарајте поконкретни референци или студии на случај за да проверите и размислите малку подоцна. Мислам тука искусни и достојни оптимизација провајдер секогаш мора да биде подготвен да ви покаже некои од неговите особено уникатни пристапи или поединечни акции на одредена успешна оптимизација стратегија.
  • Побарајте временска рамка за вашиот бизнис да ги почувствува првите знаци на вистинскиот напредок. Забележете дека мора да бидете многу претпазливи и дури и сомнителни овде. Компанијата оптимизација треба да ви даде разумна временска рамка, според неговите минати резултати. Таа никогаш не треба да ви ветувам напредок во денови или недели.
  • Направете сe уште еднаш јасно, не двоумете се да ги повторите вашите прашања за тоа колку долго нивниот главен тим на експерти работи во индустријата. Исто така, побарајте дали имало некое претходно искуство во вашиот предмет или барем релевантна пазарна ниша.
  • Да се ​​запознаете дали компанијата оптимизација е фокусирана на која било конкретна компонента на пребарувачот за оптимизација, или може да работи на дигитален маркетинг на широк начин. Правете го тоа, прашајте колку специјалисти за маркетинг ќе работат на вашиот проект.

SEO Audit

Бидете сигурни да дојдете на воведен состанок со листа на такви изјави за разгледување и да направите се што е сосема јасно. Слободно разјаснувајте ги сите општини, како и клучните аргументи што претходно ви ги дале менаџерите за продажба. Само да ги споредите со актуелните само што ги изговара претставниците на компанијата за оптимизација. Всушност, нешто често може да биде несогласување тука, па подобро е да имате двојна проверка за да се чувствувате сигурни.

Како што разговарате со претставниците, не треба да се чувствувате дури и најлесниот воздух на фрустрации, особено на клучните теми како циклуси на наплата, распределба на времето и моменталната општа стратегија на пребарувањето оптимизација.

Почетна оптимизација за ревизија

Првото нешто што треба да се направи од страна на компанијата оптимизација е водење на Почетна ревизија за вашиот веб-сајт. Најчесто, процесот може да се спореди со потенцијална дијагностицирање на оптимистичките здравствени услови на вашиот веб-сајт земени сите во едно.

Освен квалитетот на компетентноста и нивото на искуство на агенцијата, циклусот за пресврт за вашата ревизија на оптимизација ќе биде генерално определен од вашата комплексност на веб-страницата, како и големината и износот на вашите веб-страници. Со оглед на првичната ревизија, треба да очекувате од компанијата за оптимизација за следново:

  • Ќе ви биде побарано да овозможите пристап до вашата сметка на Google Analytics. Користејќи различни професионални алатки и прецизни рамки, експертите ќе имаат потреба од ограничен пристап до таблата и веб-страниците.
  • Компанијата оптимизација најверојатно ќе побара податоци за контакт на лице од вашиот тим, кој ќе биде задолжен за оптимизација за директно да управува со вашата сметка. Имајте на ум дека колку повеќе интерактивен е овој разговор, толку подобро. Мислам дека е подобро да се согласите да имате конференциски повици за било основни имплементации, наместо само споделување на екран по предлози.

seo company

Редовно разговор

Компанијата оптимизација никогаш не треба да ви даде нешто како "да направите листа" сигурен и сигурен давател на услуги за оптимизација на пребарување значи само редовни комуникации, проверки и понатамошни дискусии за клучните наоди. Со тоа, секогаш ќе знаете колку добро работите се случуваат, бидејќи вашата меѓусебна соработка мора да биде само транспарентна и јасна.

Треба да се очекува дека компанијата оптимизација ќе ви даде менаџер на личен профил да ве објави на секоја погрешна или сомнителна појава по случува во текот на целиот мандат на вашиот договор. На тој начин, тимот ќе може да работи на смена на проблеми и решавање на сите заеднички проблеми.

Ќе знаете дека го направивте вистинскиот избор на краток рок. Секој ден раководителите треба да бидат подготвени и подготвени да ви дадат јасна дискусија за сите стратегии и шеми што веќе се вклучени, или само размислувате за оптимизација на вашиот веб-сајт. На тој начин, ќе ја почувствувате тековната дискусија и поддршка целосно посветена на вашиот бизнис просперитет. Впрочем, постои единственото нешто што останува за вас да се запамети - глобална мисија на компанијата за оптимизација е да преземе масовна тежина на оптимизација далеку од вашите раменици, така што ќе можете да бидете слободни да приклучете во некои критични бизнис прашања, кои секогаш чекајќи прецизно внимание на сопственикот Source .

December 22, 2017