Back to Question Center
0

Дали постои такво нешто како лоши оптимизација за информации?

1 answers:

Сите вие ​​веројатно се соочуваат со тони на содржини за оптимизација на интернет на интернет. Ако имате барем малку искуство во оваа сфера, можете да направите разлика помеѓу квалитетни оптимизација совети и совети (како што обезбедуваат MOZ, Semalt или Search Engine Journal) и бескорисни, па дури и понекогаш погрешни информации за процедурите за оптимизација обезбедени од непрофесионалци. Меѓутоа, ако сте новодојденец во областа на дигиталниот маркетинг, некои квалитетни статии може да ви бидат малку збунувачки, па дури и да ги уништите вашите рангирања на Google. Во овој краток водич, јас ќе ви дадам некои поими што целосно погрешно совети за SEO што треба да избегнете да го направите вашиот онлајн бизнис просперитетен.

seo information

Дефиниција на лоши оптимизација информации

Ако се прашувате што е лоша содржина на оптимизација, Ви препорачувам внимателно да го прочитате овој став. Лош оптимизација содржина е СИТЕ за застарена, бескорисна и надвор од границите на пребарувачот стандарди информации. Лесно е да се разликуваат лоши оптимизација содржина како што обично започнува со зборови "како јас подобрување на мојата веб-страница на оптимизација за еден ден ". Често, таквите статии содржат одреден промотивен подтекст. Црно-шап оптимизација специјалисти генерира таков вид на неверојатни приказни за промовирање на нивните услуги. Ви препорачувам да не ги читате ваквите статии затоа што не носат вредни информации. Покрај тоа, вие ризикувате да го уништи вашиот сајт рангирање со следење на црно-шапка оптимизација совети. Затоа, да разговараме за какви совети за оптимизација треба да избегнуваме да не ја повредиме нашата репутација на страницата.

  • Клучен збор кутии

Еден од најпознатите широко користени застарени SEO совети е клучен кутии. Бидејќи Google станува попаметен секој ден, овој вид на оптимизација го води својот курс. Денес, треба да ја креирате вашата содржина за посетителите на веб-страниците, а не за ботови за пребарување. Покрај тоа, Google ботови, исто така, можат да го оценат квалитетот на вашата содржина и да го бројат бројот на клучни зборови. Ако имате повеќе од пет клучни зборови по страница, ризикувате да добиете Google казни. Покрај тоа, полнената содржина не е читлива и не може да биде корисна за корисниците, бидејќи е создадена само за рекламни цели. Наместо да ја натрупате содржината со клучни зборови, треба да ги одберете најрелевантните и клучните фрази во сообраќајот и да ги вметнете во вашите наслови, описи, отворање ставови, ALTs и само неколку пати во текстот.

seo problems

  • Дупликат содржина

Некои т.н. оптимисти специјалисти пишуваат дека не постои закана во дупликат содржина. Сепак, тоа е погрешна пресуда. Со објавување на дупликат содржина, ги манипулирате пребарувачите кои ги примаат во искушение да ги гледаат работите онака како што сакате, наместо како тие всушност се. Значи, не-оригиналната содржина може да предизвика пад во рангирањето на вашата веб-страница. Постои релативно мал процент дека можете да добивате казни за Google за дупликат содржина. Сепак, нема точно да го подобрите присуството на вашето онлајн присуство преку генерирање на содржина со копија, бидејќи Google веќе ја има истата содржина во својот индекс. Ако треба да имате некоја дупликатна содржина на вашиот сајт поради идните деловни потреби, треба да "не индексирате и да не ја следите" оваа содржина за да избегнете негативни резултати Source .

December 22, 2017