Back to Question Center
0

Брзи одговори на вашите најчесто поставувани прашања за оптимизација

1 answers:

За да го направите вашиот сајт видлив на SERP, треба да знаете малку повеќе од само дефиниција на терминот за пребарување оптимизација и како таа може да влијае на вашиот ранг. За да се изгради кампања за оптимизација за оптимизација или да се следи работата на вашите експерти за оптимизација, треба да добиете подлабоко знаење за принципите и техниките за оптимизација на веб-страниците. Значи, да разговараме за суштински оптимизација за работи, многу почетници имаат прашања околу начинот на развој на веб-страниците, но не се сигурни кој ќе побара појаснување.

seo frequently asked questions

Најчесто поставувани прашања за SEO

  • Која е разликата помеѓу органското и платеното пребарување?

Pais или неоргански резултатите од пребарувањето се оние кои се појавуваат на страницата TOP на SERP и имаат ознака "реклами. "Во некои случаи, овие резултати можат да се појават и на страната на страната SERP. Ова се домени кои рекламодателите плаќаат за да се појават на ТОП на различни пребарувачи за барањата на релевантните корисници. За да добиете платено пребарување, не треба да спроведете кампања за оптимизација. Сè што ви треба е да платите за клик на секој корисник на вашата реклама. Овој вид платена реклама се нарекува плати-по-клик рекламирање и се користи за привлекување на нови посетители од пребарувањето и покачување на кликање.

Органски или неплатени пребарување се однесува на органски резултати кои се појавуваат во пребарувачите преку квалитетна веб-страница за оптимизација. Веб извор кој се наоѓа на TOP на органско пребарување може да се разликува според неговата важност, квалитет и оптимизација за пријателство. Веб-страницата на ТОП треба да се развие според сите стандарди на пребарувачот. Преку водечки во органско пребарување, ги зголемувате вашите шанси за подобрување на вашата марка и привлекување квалитетен сообраќај кој ќе се претвори во продажба.

  • Колку треба да платам за услугите за оптимизација?

Пребарување оптимизација на услуги цена може да варира драстично во зависност од видот на вашиот бизнис, вашата пазарна лажат и големината на оптимизација (локално, земја, глобално). Покрај тоа, цената зависи од овластувањето и репутацијата на давателот на услуги за оптимизација. Ако тоа е долготраен добро познат во светската агенција за дигитален маркетинг, најверојатно цената на нивните услуги ќе биде повисока од просечната пазарна цена. Сепак, сите ваши инвестиции ќе бидат исплатени во лопати. Затоа не треба да бидете скептични за цената на кампањата за оптимизација на квалитет.

Не падне за компании кои нудат оптимизација по многу поволни цени. Во повеќето случаи, постои непрофесионален пристап и измама зад неа. Обично овие компании користат техники за црно-шап оптимизација за да постигнат брз резултат. Сепак, тоа може да доведе до казни и намалувања на Google.

seo questions

  • Откако ќе започне оптимизација, колку треба да почекам да ги проверам првите позитивни резултати?

SEO е време одземаат процедура која бара време и напори. Не може да се спроведе преку ноќ. Потребно е од 6 до 9 недели да ги имплементираат сите суштински стратегии за оптимизација и неколку месеци откако сите амандмани се посветени на маркетинг ажурирања. Пребарувачите на роботите треба малку време да ги анализираат и индексираат вашите промени на веб страната за да ја добијат вашата веб-страница на повисока позиција на SERP. Во зависност од вашата пазарна лажат, големината на страницата и квалитетот на оптимизацијата, потребно е од 6 до 9 месеци да почнат да ги следат првите позитивни резултати од оптимизација Source .

December 22, 2017