Back to Question Center
0

Дали е тоа точно дека има влијание на HTTPS и оптимизација на вашиот ранг-листа?

1 answers:

Ајде да го земеме здраво за готово - денес, силно зависни HTTPS и оптимизација влијаат на секој веб-сајт рангирање во листата на страници со резултат од пребарувачот, со речиси никакво исклучување. Има доволно причини за промена на веб-страницата од HTTP на HTTPS, само со оглед на моменталниот глобален тренд за најдобро и најбезбедно корисничко искуство. Од аспект на водењето комерцијални активности, на пример, онлајн веб-продавницата, HTTPS и оптимизација за влијанието станува сосема јасно. Ние само треба да се соочиме со тоа - секогаш е далеку подобро да се дејствува проактивно. И современата реалност на мрежата ни треба да направиме се што можеме за одржување на секој успешен онлајн проект пред ваквите промени.

https seo impact

Покрај тоа, самиот Google неодамна го најави својот главен приоритет, особено на подобро ниво на безбедност. И веројатно сте забележале дека сите услуги поддржани од гигант за пребарување сега обезбедуваат безбедна конекција автоматски (како Google Search себе, Gmail, Google Drive итн.). Па, ние гледаме дека тимот на Google сега работи на правење на интернет побезбедно место за прелистување и обезбедување финансиски трансакции, дури и потешко од кога било досега!

Да не се спомене дека најголемите играчи на онлајн пазарот секогаш го прават најдоброто од себе за да обезбедат само производи и услуги од A-1. Всушност, порано неверојатно ниво на безбедност преку безбедни HTTPS процедури за шифрирање веќе стана стандардна состојба на водење на нивните бизниси. Мислам дека најискусните онлајн корисници очекуваат да се справат само со веб-страниците што нудат добро ниво на безбедност со HTTPS. Едноставно очекуваат такво сигурно корисничко искуство од стандардните, само прескокнувајќи ги оние застарени платформи кои сè уште ги добиваат без SSL сертификати.

Уште се колебате за HTTPS и оптимизација за влијанието на вашата бизнис веб-промоција во листата на Google на SERPs на Google? Можете и да ги најдете сите одговори на официјалните веб-страници од Google, составени главно за оние кои сé уште не се сигурни за добивање на конечната одлука за пренос од HTTP на HTTPS. Наместо да ве убедувам за некои брзи предности во онлајн промоцијата, кои доаѓаат од заедничкото влијание на HTTPS оптимизација, ќе имам краток преглед на процесот на префрлање од HTTP во HTTPS за вашиот веб-сајт.

Кога правилно се постапува (дури и од себе), добивањето на вашите веб страници мигрира во HTTPS може да стане едноставен и прилично едноставен процес:

  • Направете купување на вашиот SSL сертификат
  • Поминат низ процедурата за инсталирање на сертификатот со користење на сметка за хостинг на вашата веб-страница
  • Важно е да имате двојна проверка на сите ваши врски, бидејќи откако ќе заврши вашата миграција, секој URL, без целосно ажурирање на HTTPS ќе бидат изгубени засекогаш

https or http

Впрочем, не заборавајте да ги информирате пребарувачите на трансферот на вашиот веб-сајт. Само 301 пренасочување е поставено на HTTPS, за секој корисник да има обележани било која веб страница на твое, автоматски да се насочува кон вашите ново-ажурирани. Конечно, ако имате проблеми со Конзолата за пребарување на Google, препорачувам да креирате две поединечни својства за да ги одделите страниците базирани на HTTP и HTTPS за да спречите таква неред еднаш и за сите Source .

December 22, 2017