Back to Question Center
0

Што е цената на оптимизација за секоја таргет за клучни зборови?

1 answers:

Денес, речиси сите бизниси треба да одлучат колку пари треба да инвестираат во оптимизација на пребарувачи. Како што сите сфаќаат дека SEO е МОРА за бизнис опстанок, тие се подготвени да го поминат најголемиот износ на нивниот приход за услуги за оптимизација. Сепак, потенцијалниот онлајн трговец треба да го планира неговото буџетирање. Затоа е важно да одговори на прашањето "Колку ќе потроши за оптимизација?" Се разбира, не постои прецизен одговор на ова прашање. Оптимизацијата на оптимизацијата не е лесно да се измери, бидејќи многу маркетинг активности може да влијаат на органскиот сообраќај за пребарување. Покрај тоа, цената на оптимизација за услуги може да зависи од потенцијалните награди. На пример, рангирање на национално ниво за високо конкурентни клучни зборови, каде што цената на оптимизација по клучен збор може да биде 10 долари, ќе има многу повеќе трошоци поврзани со него отколку рангирање за помалку конкурентна локална клучен збор. Тоа значи дека географската локација на вашата кампања за оптимизација, исто така, ќе има влијание врз крајната цена.

seo cost per keyword

Во оваа кратка статија, јас ќе ви одговорам на прашањето "Колку ќе потрошите за оптимизација?". Покрај тоа, јас ќе ви дадам некои корисни совети за тоа како оптимизација агенции работат за да ви помогне да ги добиете најдобрите оптимизација резултати.

Оптимизација за исплата модели

За да ви помогне да одберете најдобрата буџетска варијанта за оптимизација на вашиот веб-сајт, решив да ви покажам некои основни модели за плаќање користени од агенциите за оптимизација.

  • Месечни плаќања

Според овој модел на плаќање, треба да платите месечна претплата за услугите што ви ги нуди компанијата за оптимизација на пребарувачи. Нема дополнителни трошоци за месечен пакет за SEO. Вие само треба да платите за договорениот спектар на услуги за оптимизација. А месечната претплата за SEO е најзгодниот начин на плаќање, бидејќи дава можност континуирано да се подобрува рангирањето на веб страната и да се подигне враќање на инвестицијата. Месечните услуги обично вклучуваат извештаи за анализа, нов предлог за клучни зборови, градење врски и подобрувања на содржини на лице место.

  • Договор услуги

Договор услуги се уште еден традиционален оптимизација метод обезбедени од страна на оптимизација агенции. Обично, овој вид на услуги има фиксна цена. Обично, пред сопствениците на веб-страниците да бидат подготвени да ангажираат месечен задржувач, тие ќе изберат договорни услуги што сакаат да ги исполнат. Сите услуги за цените, како и оптимизација за цена по клучен збор, се поставени на страницата за оптимизација на агенцијата. Значи, можете да проверите сè пред да направите нарачка. Како пример на договорните услуги, можам да набројам истражување на клучни зборови, конкурентна анализа и утврдување на грешки во веб-страницата.

seo cost

  • Ценообразуване на проекти

Прилагодените проекти се креираат посебно за потребите на клиентот, нивната цена може да варира во зависност од големината на проектот, пазарна ниша и сложеноста на проектот. Обично, проектни такси се слични на договорните услуги. Сопствениците на бизниси, заедно со агенцијата за оптимизација, одлучуваат за обемот и цената на конкретниот проект. Оптимизацијата базирана на проекти е најдобрата варијанта за локален или неодамна лансиран бизнис, бидејќи помага да се подобри интернет присуството на интернет и да се привлече квалитетен сообраќај.

  • Часовни консултации

Некои оптимизација за агенции, исто така, обезбедуваат консултантски услуги за да им помогне на сопствениците на вебсајт да ги подобрат некои SEO елементи на нивните сајтови и да изградат победа оптимизација кампања сами по себе. Овој тип на услуги има час плаќање Source .

December 22, 2017