Back to Question Center
0

Како да го комбинирате дизајнот на вебсајтот и оптимизација на пребарувач?

1 answers:

Најчесто, кога започнува нова рамка за практично секој онлајн бизнис, лавовскиот дел од разгледувањето е често поставен на веб дизајн и пребарувачки оптимизација (SEO). Ајде да се соочиме со тоа - со атрактивен, user-friendly и професионален веб дизајн се клучните прашања кога станува збор за обезбедување на лесен и корисен пристап за посетители. Но, што ако речам дека сите овие напорни дела на дизајнот на веб-страницата можат да станат само залудно потрошени? Што ако корисниците на Интернет никогаш нема да ги набљудуваат таквите веб-страници прикажани на врвот на листата на SERPs од Google? Тоа е причината зошто подолу ќе одам да разговарам за извонредната важност што ја имате најтесната соработка за вашите дела на веб дизајн со Search Engine Optimization секогаш доаѓаат рака под рака.

website design search engine optimization

Визуелна оптимизација

Секој веб дизајн оптимизација започнува со ставање на целата визуелна содржина во согласност со алгоритмите за пребарување. Мислам добивам алт тагови за секоја слика што ја ставате на вашите веб страни. Работата е дека повеќето од пребарувачите (како и самиот Google) не се во можност да ја "прочитаат" визуелната содржина, освен ако секоја слика е вградена со потребниот опис во писмена форма. Покрај тоа, имајќи вашиот веб-сајт overstuffed со премногу големи слики дефинитивно ќе го успори вашиот целокупната брзина на вчитување, па оттаму лошо за вашиот повисок ранг во SERPs. Затоа е толку важно да се намали вашата визуелна содржина, притоа сеќавајќи се на водечките насоки за оптимизација при изборот на имињата за сликите и нивно вградување со вистинските клучни зборови, кои вашите потенцијални клиенти најверојатно ќе ги вклучат во пребарувањето.

Отворени веб дизајн подобрува пребарувач оптимизација

Денес, преносни уреди се користат за прегледување на Интернет се повеќе и почесто. Со оглед на тоа што зголемениот број на потенцијални купувачи ги бараат производите или услугите што им се потребни преку паметни телефони и таблети, мобилниот пријателски веб дизајн сега е награден со повисок ранг во SERPs. Значи, Google почна да ги казнува оние веб-сајтови што работат без соодветна група на функции приспособени за подобро искуство на прелистување преку преносни уреди. Тоа е причината зошто е разумна идеја секогаш да го задржите вашиот одговорен веб дизајн одржување на пребарувач оптимизација работи во исто време. Постапувајќи на овој начин, не заборавајте да бидете сигурни дека вашата содржина исто така одговара на гласовните барања. Освен тоа, експертите препорачуваат да имаат некои добро оптимизирани секции за најчесто поставувани прашања кои се вградени во секоја веб-страница на твое. Запомнете, таквите услуги веќе станаа МОРА да ги задоволат потребите на тековните барања за гласовно барање засновани на прашање.

website design

Работа на вашите адреси

Еве една дополнителна опција за поголемо подобрување на вашиот веб дизајн и оптимизација на пребарувачки. Мислам, треба да обрнете внимание на одредено внимание при изборот на име на домен. Имајќи предвид дека веќе сте го добиле, ви препорачуваме да аплицирате за имиња што се погодни за Google за секоја страница од вашата веб-страница. Секој наслов на URL-то и наслов на страницата треба да биде преобликуван за да го носи соодветниот опис богат со целните клучни зборови и фрази. На тој начин, ќе постигнете одлично корисничко подобрување за дизајнот на вашиот веб-сајт, со тоа што пребарувачката оптимизација ќе биде попривлечна за подобро индексирање од патеките на патеките на Google Source .

December 22, 2017