Back to Question Center
0

Како можам да проверам мојата тековна оптимизација резултат?

1 answers:

Јас често се слуша на прашања во врска со тестирање на тековниот напредок или проценка на веб-страница оптимизација самиот резултат. Но, дали тие сепак имаат смисла? Зборувајќи искрено, не сум сигурен дали има било какво добро, или било лошо оптимизација резултат по сите. Всушност, концептот на Search Engine Optimization е премногу суштински, со толку многу аспекти на секоја практична стратегија за која треба чисто јасно разбирање за да се вози вашиот веб-сајт на патот до вистински успех во онлајн рангирањето. Па, се чини како одговарање на прашањето за SEO резултат мерење станува речиси ирелевантни. Всушност, не постои заедничка контролна табла направена од страна на пребарувачите за да дозволиме да го споредиме резултатот на секоја поединечна веб-страница против другите кои се релевантни за индустрискиот сектор, или барем некоја слична пазарна ниша. И не постојат алатки за работа или унифицирани платформи за да се направат слични анализи за сите нив: линкови, други социјални сигнали, главните технички аспекти на оптимизација, бројот на грешки на страница, брзина на вчитување на страницата, а да не спомнуваме различни ознаки и самиот квалитет на содржината. Значи, каков одговор може да добиеме? Ајде да се обидеме да видиме што можеме да правиме со оптимизација за сигурно.

seo score

Ние можеме да ги споредиме основните елементи на вашата веб-страница оптимизација против вашите најблиски конкуренти.

Зборувајќи за самите основи, Ви препорачувам споредување на вашата актуелна изведба на веб-сајтови против некои податоци за вашите оппоненти. Ние можеме да го проучуваме нивниот органски сообраќај што доаѓа од целните клучни зборови во рамките на истата индустрија, како и пазарната публика користејќи ги овие клучни фрази кога барате производи или услуги. Постапувајќи на овој начин, ќе можете барем да видите дали се движите по вистинската патека, или најверојатно ќе треба да ги ангажирате експертите за брзо решавање. Мислам овде дека добивањето на вашиот оптимизација работи аутсорсинг понекогаш може да биде добро формирана, а не да се каже единствената одлука за преживување.

Ние можеме да го проучуваме најдоброто искуство на вашите противници и да се чувствувате слободни да го користите.

Верувам дека откривањето на некои јасни парчиња докази за напредокот во рангирањето на вашиот конкурент и аплицирањето за најуспешните практики е обично звук и јасно решение за подобрување на вашиот оптимизација резултат. Сепак, не мислам дека тука се однесувам како копија. Само фокусирајте се на најефикасните работи и почнете да ги доведувате во живот на вашите веб страни. Замислете, вашиот најсилен противник добива добри придобивки од некои популарни социјални медиуми. Значи, зошто да не го следите примерот и да возите вашиот оптимизиран резултат со истите употребени докажани предмети, како што се сака, споменува и акции на Фејсбук, на пример?

seo

Ние можеме да откриеме што прават вашите противници на погрешен начин.

Како да бидете вклучени во која било друга натпреварувачка борба, може да биде навистина добра идеја да победиш на натпреварот со разбирање на слабостите на вашиот непријател. И оваа шема има смисла за уште повеќе кога се користи за да се насочите вашата актуелна оптимизација резултат. Значи, не двоумете се да ја искористите вистинската употреба на која било ставка пропуштена од вашите противници - дали треба да биде нивната стратегија за содржина или кој било друг аспект на Оптимизација на пребарувања, кои сеуште не се користат целосно Source .

December 22, 2017