Back to Question Center
0

Дали постојат стратегии за Твитер оптимизација?

1 answers:

Во 2017 година, SEO еволуираше во голем маркетинг канал. Денес, оптимизација на оптимизација не е само за добивање на ресурси рангирани од пребарувачите. За подобро разбирање на она што SEO е за, треба прво да се разбере на кој начин социјалните медиуми влијае SEO.

Веќе е докажано дека ангажирањето на социјалните медиуми е составен дел од високиот ранг на веб-страниците. Социјалните сигнали дури може да го зголемат вашиот локален оптимизација за рангирање.

twitter seo

Работи како што следи: големината на вашата заедница и нејзиниот ангажман се вредни индикатори за вредноста и квалитетот на вашата содржина. Уште повеќе, содржината од социјалните медиуми често се појавува во резултатите од пребарувањето на Google. Затоа огромен, целни Твитер следење и ангажирање со содржината на вашиот бренд е многу корисен за вашиот бизнис.

Значи, денес, експертите од Семалт ќе ви кажат за најефикасните совети за вашата оптимизација за оптимизација на Твитер. Применувајте ги во пракса за да го зголемите следното и вашиот бизнис.

Твитер SEO Essentials треба да ги знаете

1. Развивање на ефективна Твитер оптимизација стратегија


Првото нешто што треба да направите е да се создаде успешен стратешки план. Како по правило, стратегиите започнуваат со општи цели. Дефинирајте ја својата примарна цел со одредување на какви резултати очекувате од користењето на Твитер за маркетинг. Можеби, ќе се стремиме да ја зголемиме свеста за брендот, да продадеме нова услуга или да го зголемиме сообраќајот на блог?

Откако ќе завршите со идентификување на вашата цел, следниот чекор е да изберете и да ги тестирате најсоодветните тактики за постигнување на тие цели.

2. Фокусирање на Гласот на Брендот

Имајте на ум: секој твит го одразува вашиот бренд. Тоа е зошто вашите твитови мислења секогаш треба да бидат верни на гласот на вашата марка, што го претставува вашиот идентитет на брендот. Бидете сигурни дека тие се повикуваат на вашата целна публика.

Друга важна работа е уредување - уредување на вашите твитови не само за грешки, туку додека не сте сигурни 100% дека секој твит одразува секој детал што сакате да го споделите со клиентите.

3. Постојано растење на заедницата

Не постои негирање дека големината е важна. Сепак, кога станува збор за Твитер, ангажманот е крал. Направете следбеници да ја споделат вашата содржина, но обидете се да ги избегнете ефтините тактики - едноставно не вреди да се инвестира.

Наместо тоа, започнете ја вртењето на топката и продолжете да се движите со вклучување на двата: актуелни и потенцијални следбеници. Започнете со создавање вредна содржина со која луѓето сакаат да се вклучат и да споделат. Друга работа е да се одговорите - да одговорите на прашањата и коментарите на луѓето, да одговорите на директните твитови. Не заборавајте да реплицирате било какви спомени, додавајќи ги белешките.

4. Избирање на вистинските клучни зборови

Многу е важно да ја направите вашата содржина лесно да се најде. Треба да го третирате Твитер како и секој пребарувач. Обидете се да ги користите соодветните клучни зборови во секој твит. Не заборавајте за hashtags, био и насловите - тие исто така можат да помогнат на вашата страница на Твитер.

Запомни, во повеќето случаи, луѓето бараат Твитер за клучни зборови. Така, осигурајте се дека вашата сметка се појавува за она што е релевантно за вашиот бизнис.

seo twitter 5. Следење на Твитер Твитер

Како што велат, она што не се мерки не расте. Сè уште не ја вклучивте анализата на Твитер? Потоа, подобро да се обратите за тоа што е можно побрзо за да добиете моментална слика за тоа како работите и за следење на вашиот ангажман од недела до недела.
Google Analytics исто така може да ви каже колку посети од страници добивате од Твитер. Ова знаење ќе ви даде чувство за тоа колку од вашиот сообраќај може да се проследи наназад до Твитер.

Заклучок

Како што знаеме, Твитер е преполно место. Креирајте пораки кои ќе ве натера да издвоите од конкуренцијата. Чувајте ја содржината вредна и лесна за читање. Пред сè, направете го релевантно и корисно, бидејќи тоа е начинот на работа на Твитер оптимизација Source .

December 22, 2017