Back to Question Center
0

Каде да започне мојот веб-ранг оптимизација промоција од самиот почеток?

1 answers:

Постојат многу различни методи и алгоритми за доделување на страницата онлајн рангирање во листата на резултатите од пребарувањето што ги користи Google, како и останатите популарни услуги како Јаху и Бинг. Што се однесува до самиот пребарувачки индустриски гигант, тоа се обложува на добро чуван пласман алгоритам, кој никогаш не бил откриен или барем делумно откриен од страна на неговите службеници. Со оглед на големото истражување, практичното тестирање и некои парчиња на увид добиени од некои поранешни членови на персоналот, сè што го знаеме досега - алгоритмот за рангирање на Google вклучува нешто во врска со 200-те обрасци за пребарување, главно управувано од корисник-пријателско пребарување во согласност со чувањето логиката на пребарување роботите за подобро индексирање.

web rank seo

Имајќи предвид дека не постои точен акционен план или метод за постигнување на врвот на ранг на Google за пребарување, постои навистина сеопфатна и сеопфатна стратегија за подобрување на веб-страниците. Сега е познат како пребарувач за оптимизација (SEO). Терминот значи вршење на сите работи околу една единствена цел - искачување на врвот на листата на страници со резултат од пребарувачот (а. к. a. SERPs). SEO е главно познат по своите тешки и долготрајни работи потребни за да се направи совршено звук веб-сајт - чисто корисни и повеќе од корисна за секој жив посетител, како и добро водење на прелистување искуство, совршено обликувани со само чиста и светла структура на страници да биде фаворизирана од страна на пребарување индексирање ботови.

И веројатно ја претпоставевте идејата. Јас само знам дека е полесно да се каже отколку да се направи. Дефинитивно. Но, во секој случај, што можеме да сториме за вашата веб-страница, оптимизација за промоција, барем за да почнеме да се движиме по вистинската патека? Ајде да го имаме првиот краток поглед на местото каде што можеме да го подобриме вашиот веб-ранг со оптимизација. Овој пат ќе започнеме со некои од вашите основни локации.

Клучни зборови

Размислете за вашата содржина како да зборувате со живи луѓе, имајќи предвид дека вашите веб страни, најверојатно, ќе се најдат и од вистински корисници, и пребарувачите преку клучни зборови или клучни фрази. На тој начин, пишувањето содржина станува потешко отколку што може да изгледа во прв план. Ќе треба многу енергија за да се спроведе вистинското истражување за клучни зборови, да се создадат различни записи богати со релевантни клучни фрази, кои сеуште бараат природно и удобно за читање, но истовремено даваат голема информативна вредност. Само размисли за тоа. Можеби најверојатно ќе вработи експерт за содржина за некоја помош. Тоа ќе биде добро формирана одлука.

start seo

Линкови и социјални медиуми

Линк зграда е можеби најмногу доминантен елемент во секој работен веб-ранг оптимизација за промоција. Всушност, тоа функционира сосема едноставно - Google ги бара сите врски, и посочувајќи кон вашите страници и водејќи се од својата веб-страница. Но, предмет на добри врски и здрави односи на социјалните медиуми се уште е многу дискутабилна. И нивниот број и квалитетот се важни. Или ништо за тоа? Дали сите ваши врски треба да бидат органски и природни? Што ако користиме некои скрипти или аплицираме за платени линкови во најголемиот дел? Што и да одлучите за тоа, но верувам дека сите злоупотребувачки или манипулирани со нив ќе завршат со пониската позиција во SERPs, па оттаму сите наши напори за веб-ранг оптимизација промоција лесно реверзибилна Source .

December 22, 2017