Back to Question Center
0

Дали знаете што ги поврзува оригиналната оптимизација и оптимизација на видео содржини?

1 answers:

Видео содржина станува сега се повеќе и повеќе потребни, особено во врска со целосна стек онлајн маркетинг стратегија. Меѓу најсилните точки на информативни видеа вградени на секоја веб-страница, прво гледам како предности, како што се возењето повеќе води, градење на посигурен бренд име орган со подобра свест на клиентите, и, конечно, поголем потенцијал за генерирање приходи за секое онлајн го прави во целина.

seo and video

Најчесто, видео содржината е некако поврзана само со маркетинг на социјалните мрежи. Но, тоа е голема грешка да се верува така. Да, се разбира, Твитер, Фејсбук, како и самиот Јутјуб се одлични работи за поставување на вашите промотивни видео клипови. Сите овие платформи се докажани и идеално погодни за таква постапка. Но, тука доаѓа повеќе од критично прашање - што ако има поцврсти релации помеѓу SEO и видео содржини? Како што денес оптимизација на пребарување покрива многу повеќе аспекти надвор од содржината. Всушност, од гледна точка на пребарувачите, има добро оптимизирана видео содржина како да има квалитетна содржина, но на неговиот личен начин. Подолу следува кратко разгледување - дали SEO и видео содржини треба да дојдат рака под рака за да донесат уште органски сообраќај кој обично се развива во квалификувани води? Или уште ништо за тоа? Океј, се шегувам овде. Што се однесува до мене, сериозна неопходност за моите стандардни дела за оптимизација и видео содржини цврсто интегрирани едни со други веќе стана доста случајна состојба. Одам да докажам дека сум во право за тоа. Подолу ќе ви покажам некои убедливи совети за да имате малку видео оптимизација со максимална ефикасност за вашиот онлајн бизнис.

Пред да почнеме, ајде да разбереме еден едноставен предлог - веб-страница оптимизација и видео содржини оптимизација се многу слични, но сепак не се идентични. Како и оригиналната содржина во писмена форма, видеата се рангирани од Google со оглед на квалитетот на содржината и бројот на силни линкови. Да ги набљудуваме некои од моите претходни искуства за најдобро да ја искористам нивната слична природа.

Пред сè, да продолжиме со видео транскрипции. Имате транскрибирана видео содржина на вашите веб страници би било одлично за сите: вистинските корисници уживаат во чисто релевантни и ангажирачки податоци за повисока конверзија, додека пребарувачите најверојатно ќе ви дадат со подобар ранг во SERPs. Постапувајќи на овој начин, ние мора да се потрудиме да им помогнеме на роботите "да читаат" видео содржини на ист начин како да е само обичен дел од пишувањето. Ќе ви треба комплетна транскрипција на зборови, како и нагласувања на текстот за секое видео што ќе го примите. За да го направите тоа, предлагам да го искористите достојното искуство во ова поле направено од Moz (само да ги гледате нивните фантастични видеа на Пејзал во белата табла). Вие исто така може да ги разгледате најдобрите подкасти кои се добро обликувани од другите индустриски лидери и лесно се наоѓаат на интернет.

semalt media

Конечно, да се фаќаме за оптимизација на метаподатоци за видеа. Како што веќе реков, особено овој аспект на целокупната оптимизација и видео оптимизација дела се многу слични Source . Само да ги опишете описи на видео, како и секој наслов:

  • попривлечен и добредојден за поголем кликање
  • чисто релевантен и природен за содржината на вашата веб-страница
  • , вградени со само вистински клучни зборови релевантни за вашата пазарна ниша или целна публика
  • мета описи кои доаѓаат до 155 карактери
  • примамливи наслови стојат под 55 карактери
December 22, 2017