Back to Question Center
0

Е SEO Студија на случај добра маркетинг алатка?

1 answers:

Според статистичките податоци, повеќе од 90% од корисниците претпочитаат медиумската порака да звучи како приказна. Докажано е дека убедлива приказна им помага на луѓето подобро да разберат одредено прашање. Не постои негирање дека дури и возрасните чувствуваат наплив на олеснување кога сите живеат среќно некогаш.

SEO студија на случај е одличен маркетинг алатка. Денес, експертите од Семалт ќе ви кажат повеќе за следното решение. Откако ќе ја прочитате статијата, ќе знаете како можете да примените студии на случај за да го продавате вашиот бизнис.

seo case study

Дефиниција на студија на случај

Студија на случај е моќна алатка која може да ви помогне да се прошири на проблемот на клиентот објаснувајќи како вашиот бизнис може да одговори на потребите на вашиот клиент. Студија на случај е совршена опција за оние сопственици на веб-страници чија примарна цел е да ги натера луѓето да ги купуваат своите производи и услуги. Она што го прави случај студии толку посебен е начинот на кој тие го мешаат раскажувањето со информативни содржини за вашиот бизнис.

Кој е главниот причина да се користи студија на случај во оптимизација?

Студија на оптимизација на случај е ефективна алатка за публицитет

Повеќето онлајн маркетари предлагаат објавување студии на случаи на веб-страниците. Сепак, можете да одите понатаму и да поднесете до локален весник или списание за да привлечете повеќе клиенти. Друга голема опција за градење на вашата репутација е да ја презентирате вашата студија на случај на некои ресурси посветени на вашата индустрија.

Исто така, сметаат за специфични за индустријата LinkedIn групи. Тие се совршени за споделување на вашето искуство со други луѓе. Како што вели поговорката, споделување се грижи. Направете луѓето да се чувствуваат посебно со тоа што ќе им обезбедат бесплатни и корисни информации за твое.

Можете слободно да ги објавите вашите студии на случај на LinkedIn Pulse. Платформата на овој сајт им овозможува на корисниците сами да објавуваат статии кои потоа можат да се споделат. Уште една одлична идеја за вашата оптимизација е да ја реконструирате постоечката студија на случај во слајд презентација или во инфографски да ги споделите. Откако ќе завршите, можете да го споделите на сметките на социјалните медиуми.

Исто така вреди да се спомене дека можете да го користите вашиот студија на случај како информативен материјал за испраќање на потенцијални и тековни клиенти.

Структурата на студија на случај на оптимизација

Идеално, вашата студија на случај треба да има почеток, средина и крај. Имајте на ум дека овие студии на случаи обично се подолги и повеќе во длабочина од просечните забавни приказни. Затоа, правилното планирање е клучот. Следниот пат кога ќе подготвите студија на случај, осигурајте се дека ги вклучува следните компоненти:

  1. краток и прецизен наслов;
  2. Детален поглед на проблемот со кој се соочува потенцијалниот клиент;
  3. Објаснување за тоа како вашиот бизнис се однесува на проблемите на клиентот;
  4. Докази кои покажуваат како вашата услуга или производ му помогна на клиентот;
  5. Повик за акција што се однесува на вашиот производ или услуга.

Од вас зависи кој стил да се избере при креирање на студија на случај. Она што е важно да се запамети е дека вашата студија на случај треба да создаде приказна околу ова прашање за да се реши до крај.

seo case

Завиткување

Да се ​​сумира, студијата на случај е моќна алатка која може да го подобри вашиот оптимизација на повеќе начини. Студии на случај помагаат да привлечат повеќе потенцијални клиенти преку обезбедување на детален поглед на тоа што е како да работите со вашата услуга или производ.

Честитки! Сега ги знаете основите на создавање на релевантна студија на случај. Можеби е крајно време да ја раскажеш сопствената приказна Source .

December 22, 2017