Back to Question Center
0

Кои се најчесто поставуваните прашања за пребарувачите?

1 answers:

Прашања или пребарувања на пребарувачот се зборовите или фразите кои засегнатите корисници внесуваат во полето за пребарување за да добијат најрелевантни за резултатите од пребарувањето за пребарување. Барањата за пребарување можат да бидат поделени во три главни категории - навигациски, информативни и трансакциски. Оваа разновидност на прашања ни овозможува да ги разбереме нашите потенцијални клиенти кои го бараат однесувањето и нивната намера. Дозволете ни да погледнеме подетално на овие прашања на пребарувачот.

question search engine

Три типа на прашања за пребарување

  • Навигациски

до видот на барањето кога корисникот знае каков извор би сакал да го пронајде. Тој само го става URL-то на некој веб-сајт во полето за пребарување и добива релевантен резултат. Правите навигациски пребарувања имаат јасна намера и ако вашиот сајт не е во предвид на корисникот, вашиот сајт ќе биде незабележан.

Би можело да биде доста комплицирано да се изгради стратегија со овој тип на барањето. Меѓутоа, ако се фокусирате на подобрување на препознавањето на брендот, двојно ги зголемувате вашите шанси. Просечниот број на резултати кои се појавуваат на првата страница на Google SERP кога станува збор за прашањето за навигација е седум. Google го направи овој чекор како што изгледа бескорисно да покаже повеќе од седум резултати ако корисниците во најголем број случаи слетаат на резултатот TOP. Меѓутоа, некои прашања што се појавуваат навигациски може да не се од овој тип. На пример, не сите корисници кои бараат пребарување "Instagram" треба да ја најдат оваа мултимедијална апликација. Некои од нив би сакале да прочитате некои поврзани статии или информации во врска со некои поставувања или надградби на Instagram. Затоа мора да бидете сигурни дека имате релевантно навигационо барање кое се појавува како во платени така и во органски резултати.

  • Информативни

Информативно прашање е кога корисникот само сака да најде одговор на неговото прашање или да реши некој проблем. Не е важно за него со какво место ќе се соочи. Постои единствено барање дека овој веб-извор ќе биде максимално релевантен за неговото барање. Информативно пребарување е најширокото ширење и најчесто се користи од страна на просечни корисници. Примарната цел на оптимизација на пребарувачи е да привлечат корисници кои бараат квалитетна содржина со помош на информативни пребарувања. Ако имате уникатна и ангажирачка содржина на оптимизација, која може да им помогне на корисниците да ги решат нивните проблеми, тогаш најверојатно вашата веб-страница ќе добие многу квалитетен сообраќај што може да се претвори во продажба. Тешко е да се добијат некои профити од информативни пребарувања, бидејќи првите позиции на SERP, во овој случај, обично се собираат во одговорите на Google Knowledge Graph и статиите во Википедија. Сепак, многу корисници би сакале да добијат подлабоки информации за темата. Тоа е вашата шанса да ја зголемите вашата клик-преку-стапка и конверзија. За да се вози сообраќај кон вашиот веб извор, можете да ги користите мислењата на блогот со квалитетни информации и совети. Покрај тоа, паметно е да се напишат детални упатства чекор-по-чекор и дизајн описни видеа.

search engine

  • Трансакционални

Трансакционо пребарување е кога корисникот би сакал да купи. Звучи како "да купи нешто" или "да нарачате нешто. "Покрај тоа, трансакциски прашања може да вклучуваат и точни имиња на марки како" Apple уреди "или" Samsung паметни телефони ". "Многу локални пребарувања како што се" најблискиот азиски ресторан во Чикаго "се трансакциски. Трансакционото барање е најпрофитабилно пребарување, кое им овозможува на онлајн трговците да собираат пари онлајн. За да добиете највисока ROI, сопствениците на вебсајт се однесуваат на оптимизација на оптимизација и рекламирање со исплата на кликање Source .

December 22, 2017