Back to Question Center
0

Што совети за SEO може да ви препорачаат вашите експерти за мени на веб-страници?

1 answers:

Менито на страницата е најчестата помош за навигација на вашата страница и има директно влијание врз употребливоста на веб-страницата и на корисникот-стил. Како што искуството на корисниците со веб извор го зема Гугл како значаен ранг-фактор, треба да придонесете за овој аспект на оптимизација на веб-страниците. Значи, ако се прашувате зошто вашиот сајт не функционира ефикасно, време е тешко да ги разгледате различните видови навигација што ги имате. Ако вашиот сајт изгледа привлечно, тоа не значи дека е лесно да се движите. Ако вашите посетители и потенцијални клиенти не можат да го најдат својот пат околу веб-страница или некои специфични производи што ги бараат, треба да обезбедите редизајн или да ја поедноставијте навигацијата на вашата страница. Тоа ќе ви помогне да ја подобрите вашата стапка на отскокнување и да ја зголемите конверзијата. Без ефикасно мени за навигација, вашата веб-страница SEO може да биде бескорисна. Вие ризикувате да ги збунете вашите потенцијални клиенти и да ги направите да се префрлат на веб-изворот на вашиот конкурент. Во овој краток водич, ќе најдете некои корисни совети како да креирате оптимално мени за навигација на веб страници и да го подобрите вашиот сајт оптимизација.

seo your website

Вие сајт оптимизација подобрување


  • Не преоптоварување вашето мени
) Датира претпоставка дека веб-страница треба да има само едно мени. Сите модерни веб-страници треба да имаат корисни мали линкови во горната лента на веб страната. Овие врски треба да ја откријат структурата на страницата и им овозможува на корисниците веднаш да најдат што им требаат. Во повеќето случаи, извори на е-трговија веб извори имаат две мени ленти. Првата главно се однесува на навигација низ страниците и секциите на страниците, додека друга лента содржи линкови до надворешни страници, како што се профилите на социјалните медиуми или претплатите за билтени. Ви препорачувам да не се стави сè во едно мени. Во спротивно, главното мени ќе имаат слаб одраз на вашата структура. При креирањето на менито за навигација на веб страници, треба да се фокусирате на најрелевантните и значајни информации, како и на вашите бизнис цели. На пример, ако сакате вашите клиенти да ве контактираат по е-пошта или телефонски број, ставете врска "Контакт" во насловот на страницата.

website seo

  • Изберете најсоодветни копчиња

За да го подобрите оптимизација за вашиот сајт, треба да одберете копчиња кои ќе бидат најкорисни за вашиот потенцијални клиенти. За да ги одберете најсоодветните копчиња, треба да направите истражување, да копате во анализата на вашиот веб-сајт и да пронајдете кои страници имаат највисоки барања на корисникот. Осигурајте се дека копчињата како "Поддршка за корисници", "Нарачка во еден клик", "Претплати", "Портфолио" итн. се поставени на лентата со мени на вашата главна страница. Погрешното поставување на овие копчиња може да го наруши вашиот бизнис и да ја зголеми стапката на отскокнување. За да бидете сигурни дека ги привлекувате корисниците со десните копчиња, треба да ја прегледате популарноста на сите ваши елементи nav навигација користејќи топлотни карти Source .

December 22, 2017