Back to Question Center
0

Како да управуваат со веб и оптимизација за развој на најдобар начин?

1 answers:

Кога вашата веб-страница промоција повеќе се обложува на органски сообраќај како сила на локомотива, треба да размислите за следнава кратка дискусија. Верувам дека секоја онлајн кампања за промоција на рејтинг секогаш треба да се потпира на вистинскиот веб и развој на оптимизација, и блиски на рака. Ајде да се соочиме со тоа - Search Engine Optimization е повеќе за клучниот збор истражување, поддржан со соодветна содржина маркетинг стратегија. Но, сé уште има премногу технички аспекти што често доаѓаат зад сцената. Но, особено оние технички прашања се одредување на секоја веб-страница пласман во листата на SERPs. Мислам дека кога го правиш своето оптимизација, секогаш треба да го разгледате вистинскиот процес на кодирање за секоја веб страница на твое, од самиот почеток.

seo development

Бидете добредојдени за индексирање

Првото нешто што треба да се направи за двете веб-страница, и SEO развој, е да бидете сигурни секој дел од вашата веб-страница е барем достапен за индексирање, мислам дека нема ништо што ќе ги блокира роботите што индексираат од "читање" на секое парче од вашите податоци за содржината. Постапувајќи на овој начин, препорачувам да користите команда "Пренеси" во делот за индексирање на Google Search Console за да го проверите првичниот изглед на вашиот веб-сајт, од гледна точка на пребарувачите. Има само еден суштински предлог тука - обидете се да задржите сè во HTML формат, едноставно избегнувајте користење на Flash или Silverlight за вашите веб страни од суштинско значење. Доколку сето тоа изгледа правилно и вашата веб-страница е барем индексирана, подолу ќе видите неколку кратки совети за подобро корисничко искуство, како и потенцијално повисок ранг за да бидат доделени од страна на пребарувачите.

Имаат чисти адреси

URL-то на вашата веб-страница се елементи на клучна важност, како во врска со развојот на веб и оптимизација, така и за подобро корисничко искуство. Направете вашите адреси што е можно поедноставни за да бидат "разбрани" од роботите за пребарување, како и читани од вистински корисници. Отстранете ги сите непотребни податоци за УРЛ, што може да доведе до конфузија или кон самиот Google или луѓето што ги посетуваат Вашите веб-страници. Од една страна, немајќи оптимизација за вашите УРЛ-адреси, луѓето ќе имаат помала веројатност да кликнат, а не да го споделат. Во исто време, пребарувачите може да се појават да се соочат со одредени потешкотии кога "разбираат" нејзината важност за одредена клучен збор.

website development

Со оглед на соодветна веб страница и развој на оптимизација, вашите URL адреси се оптимизирани според следниве параметри:

  • УРЛ на страницата треба да биде што е можно пократко и информативно. Препорачувам вградување на вашите адреси со само право и релевантни клучни зборови или фрази, за идеално да се совпаѓаат со темата на вашата веб-страница.
  • Никогаш немојте да ги преувеличувате вашите URL адреси со клучните зборови, да ја задржите патеката за индексирање што е можно попрецизно. Со тоа, не заборавајте да ги исклучите стоп зборовите по секоја цена (како што се најчестите: "на", "на", "на", "а", итн.)
  • Секогаш користете цртички за да ја одделите текстот на текстот во вашите адреси. Заборавете за подвлеките, бидејќи пребарувачите тешко ги препознаваат. Тоа природно носи некои остри потенцијални тешкотии за индексирање и индексирање.
  • Одржувајте ја вистинската цел на клучните фрази, ставајќи ги клучните зборови од клучна важност поблиску до почетокот на секој URL. Запомнете, дека според нивната логика, ботови на пребарувачот поставуваат поголем акцент на оние кои би биле стартер клучни зборови.

Патем, ќе има уште една причина за да ги задржите вашите адреси колку што е можно пократки, јас. e. , одржување и зголемување на вкупната тежина на вашите клучни зборови во URL-то. Во исто време, сепак, преобликувајте ги вашите УРЛ-адреси природно, како да беа само парчиња од вашата пишана содржина. Со тоа, ќе добиете било какви несакани или неквалитетни проблеми со содржината сведени на минимум Source .

December 22, 2017