Back to Question Center
0

Што да направам, и што да се избегне справување со мојата SEO стратегија за оптимизација на клучни зборови?

1 answers:

Содржина е цар. Многу често се среќавам со таква сугестија кога ја разгледувам Интернетот. И има добра смисла, треба да признаам. Имаат квалитетна содржина богата со релевантни клучни фрази е 'рбетот за евентуално секоја веб-страница на промоција на листата на Google на SERPs (страниците за пребарувачки резултати). Со оглед на тоа што лавовски дел од онлајн претприемачите го разбираат суштинското прашање за да ги прикажат нивните страници меѓу трите први резултати од пребарувањето, сега највисоката потреба за спроведување на правилна оптимизација за клучни зборови за оптимизација тактика е разумно признаена од сите што се занимаваат со некој бизнис проект на Интернет.

seo keyword optimization

Пребарување Engine Optimization доаѓа прво

Значи, како да ја креира вистинската стратегија за SEO клучни зборови за оптимизација работи? Па, верувам дека главно зависи од концептот на оптимизација на пребарувач, како функционира, да биде прецизен. Затоа, пред сè друго, ние мора да разбереме точно на кој начин најчестите резултати од пребарувањето се прикажани од Google, особено од гледна точка на релевантност и конкурентна вредност на клучните фрази. Па, ајде да одиме!

Размислете за клучни зборови за разлика од огромна оптимизација

Пред сè, треба да се соочиме со тоа - да, оптимизација на пребарувачи е целосно сеопфатен концепт кој опфаќа премногу полиња на стручноста што обично е потребна дури и повеќе од упорни и одземаат многу време. Но, сега можеме да се релаксираме, како режење еден посебен дел за да се справи со соодветна оптимизација за клучни зборови стратегија за оптимизација е доста податлив задача. Што се однесува до мене, предлагам да се впуштам во предметот на клучни зборови кои делуваат на разумно храбар начин. Мислам дека барем треба да се обидете да го направите сами, без стручна помош. Вие сигурно може да управувате со него. Само имајте на ум дека SEO клучни зборови оптимизација не е тешко на сите. Се разбира, да не обрнуваме внимание на оние кои се "гуруа" виси на интернет, обидувајќи се да ги импресионираат сите потенцијални купувачи. Продолжете да ги игнорирате сите звучни говори кои се фалат со нивните неодамна измислени трикови, на пример, на кратко известување за најновото ажурирање на алгоритам за пребарување што го достави само Google.

Пред да започнете

Но, нема потреба од нас да чуваме нешто на патеката, барем кога сме концентрирани на полето на SEO оптимизација на клучни зборови. Всушност, тука можеме да имаме речиси целосен пат, само воден од неколку прилично едноставни акциони планови. И тоа го кажувам со сигурност, бидејќи тоа е добро докажан модел проследен со најголем дел од новите сопственици на вебсајт и почетници веб-администратори - сè што им е потребно е робусна упорност да биде строго следејќи ги многу основите. Значи, ако се чувствувате како да бидете многу конкурентни, и има доволно време на располагање - може да се прави многу добро. Мислам тука лесно можете да направите соодветна оптимизација клучни зборови за оптимизација, само водени од неговите основни принципи. Значи, сега ќе го поставиме теренот за нашите основни дејства. Пред сé друго, ајде да бидеме проактивни и да ги направиме следниве работи:

  • Размисли добро за вашите целни клиенти и нивните вистински намери. Обидете се да разберете кои производи или услуги ги бараат луѓето во рамките на вашата потенцијална пазарна лажат;
  • Направете целосна листа за проверка на најпосакуваните клучни зборови и фрази со поголема веројатност да бидат преземени од страна на вистинските корисници кои ги пополнуваат пребарувачките пребарувања. Потоа направи уште една листа на референции само да ја напишете секоја производна фраза или концепт по случаен избор. Откако ќе се направи, земете ги и контролните листи за brainstorm;
  • На тој начин ќе го видите секој чуден, па оттука добивате конечната листа на клучни зборови, разумно побројни по сите. После тоа, треба да имате двојна проверка за секоја клучен збор што ја бара на Google за да бидете сигурни дека секој израз за пребарување има совршено совпаѓање;
  • Следно, треба да го дадете вистинскиот сигнал до пребарувачите, како да кажете "добредојде" на нивните индексирани ботови;
  • Конечно, треба да му помогнеме на Google да најде вистинска врска помеѓу веб-страниците и најрелевантните клучни зборови.

seo keywords

Имајте тројно проверување за секоја клучен збор во вашата финална листа за проверка

Откако ќе го обликуваме ова -Бидејќи за слетување за нашата оптимизација за клучни зборови стратегија за оптимизација да започне со, ние конечно може да се вратиме до точка на вашите клучни зборови. Никогаш не шпекулирајте го времето и напорите за повторна проверка на вашата листа на клучни зборови. За содржината на вашиот веб-сајт треба само најрелевантните, но не премногу конкурентни клучни зборови, за да направат вистински успех. Имајте на ум, сепак, дека откако ќе почнат да носат оптимизација на клучни зборови оптимизација во акција, нема да има опсег да се повлече и да се направи промена за повеќето од фрази, а не да се каже дека целата ревизија на листа никогаш нема да ви направи смисла.

Дали сте сеуште несигурни во изборот на вистинските клучни зборови за да работат добро во рамките на вашата SEO стратегија за оптимизација на клучни зборови? Доколку се случи да се соочите со било какви потешкотии со изборот на клучни зборови, препорачувам да ја користите следната кратка листа на предлози (ДО) со некои вообичаени предупредувања (DON'ts):

Листа на Do's и DON'ts

Дали истражување за Клучни зборови

Како што веќе рековме, прави соодветна клучен збор истражување става целата оптимизација за клучни зборови оптимизација стратегија на вистинскиот пат. И уште еднаш - тука се неприфатливи грешки или погрешни чекори, бидејќи тие едноставно може да ве спречат да направите некоја тесна врска помеѓу целниот пазарен лажат и името на вашиот бизнис. Ако сеуште се колебате од каде да започнете да правите истражувања за клучни зборови, може да ви биде корисно да напишете листа на некои други теми поврзани со индустријата. Или, исто така, би можеле да ги користите вашите страници за блог

Оценете ја конкуренцијата

Тука секогаш сте слободни да искористите некоја вистинска експертиза, неколку ваши главни противници и посета на нивните веб-страници за да имаат разумен увид во кои теми имаат, и кои клучни зборови се појавуваат почесто. На тој начин, барајќи одредена клучен збор на Google веднаш ќе ви ја даде целата слика за релевантност (квалитет на клучниот збор) која се мери според нејзината популарност (конкурентност). Запомнете, порелевантната, но не премногу често користената клучен збор е дефинитивно најмоќната.

seo optimization

Не земајте генерички клучни зборови

Избегнувајте да бидете вклучени во тешка конкуренција за рангирање повисоко за секој трендовски генерички клучен збор. Подобро да користите клучни фрази, бидејќи само еден збор никогаш не бил императив. Треба да се чувствувате разочарани, можете да ги погледнете некои сродни термини за пребарување во Google. Движењето по првата страница и додавање на преземање поврзан збор за мешање во вашата листа на клучни зборови ќе стане идеално решение тука.

Не пропуштајте локални бенефиции

И не заборавајте да ја покриете остатокот од вашата потенцијална публика. Направете ја вашата локација на компанијата добро позната од Google, само додадете дел од вашата физичка локација (на пр. g. , град, град или регион) до вашите најдобри клучни зборови. Обраќајќи се на уште попрецизно насочени клиенти, вашиот бизнис сигурно ќе има корист од оптимизација на клучни зборови оптимизирани за регионот. И не заборавајте да потрошите некое време за вашите локални огласи како во Google, така и на друго место, за да добиете уште повисок ранг во SERP-ови, за да почнете да доминирате во локалната пазарна лажат еднаш и за сите Source .

December 22, 2017