Back to Question Center
0

Можете ли да ми ја објасните потребата од регистрација на пребарувач?

1 answers:

Постојат три најчесто користени пребарувачи каде што треба да го поднесете вашиот сајт - Google, Бинг и Јаху. Ако вашиот веб-сајт се појавува на првата страница на SERP на сите овие пребарувачи, тоа е добар знак за вас, кој покажува дека вашиот сајт е добро оптимизиран и поднесен. Меѓутоа, ако не се приближи до TOP, тоа значи дека вашите потенцијални клиенти не можат да го најдат вашиот веб-извор и ќе ги загубите можностите за зголемување на вашиот приход и подобрување на препознатливоста на брендот. За да ја подобриме оваа ситуација, треба да направите редизајн на веб-страница, да спроведете промотивна кампања и повторно да го поднесете својот веб-извор за пребарувачите.

search engine registration

Зошто треба да ги доставам моите сајтови за пребарувачите?

Замислете сценарио дека сте веќе оптимизирани вашиот сајт, па дури и направи редизајн сајт, но вашиот ранг-листа се уште се ниски. Што може да биде причината за тоа? Ќе ви кажам тајна зошто имате толку лоши резултати. Пребарувачите не само што може да ги оценат вашите оптимизација за напори, бидејќи не ја поднесувате вашата веб-страница на нивните системи. Со поднесување на вашиот сајт на пребарувачите, ќе се набројани на нив и може да привлече квалитетен сообраќај за пребарување. Покрај тоа, добивате можност да ги прикажете пребарувачите на сите ваши ажурирања на веб страната и промени веднаш штом ќе ги спроведете. Сопствениците на вебсајт имаат корист од поднесување на нивните веб-извори на пребарувачите бидејќи можат да ги подобрат своите рангирања и да го зголемат девизниот курс.

Како да се спроведе регистрација на пребарувачите?

  • Google

Лесно е да го поднесете вашиот сајт на Google. Треба да плаќате такси или да ги пополните долгите формулари за регистрација. За поднесување на вашиот сајт на Google, треба да го поставите вашиот сајт со Google Search Console. После тоа, треба да отидете на веб-страницата на Google за поднесување на URL. За да ја завршите оваа задача, треба да го вметнете URL-то на вашиот веб-сајт во полето за пребарување, потврдете дека сте личност со ставање на чек "Јас не сум робот" и кликнете "Додај URL. "Покрај тоа, препорачливо е да ја поднесете вашата веб-страница на сајтот преку Google Search Console.

search engines

  • Бинг

Можете да ја поднесете вашата веб-страница на Бинг на ист начин како што го презентирате на Google. За да го регистрирате вашиот сајт со овој систем, треба да отидете на веб-администраторот на Бинг и да се регистрирате таму како корисник. Веднаш штом ќе добиете најава, треба да го вметнете URL-то на почетната страница и да кликнете на копчето "Поднеси". По поднесувањето на постапката, треба да ја потврдите вашата сопственост на доменот. За да заврши процесот на верификација, треба да додадете дел од HTML кодот во насловот на вашиот сајт.

  • Јаху

Од неодамна, Мајкрософт поседува пребарувачи на Бинг и Јаху. Тоа значи дека кога ќе го поднесете вашиот сајт до Бинг, исто така ќе се појави во резултатите од пребарувањето на Yahoo. Во минатото, Јаху беше испратена постапка. Меѓутоа, во денешно време овој директориум веќе не е достапен Source .

December 22, 2017