Back to Question Center
0

Како можат социјалните практики да го подобрат SEO?

1 answers:

Пребарување оптимизација и социјалните медиуми маркетинг се две тесно поврзани и меѓусебно поврзани идеи кои носат висок квалитет и насочени сообраќај кон веб-страница. Социјалните медиуми можат да помогнат во напорите за оптимизација, бидејќи речиси сите ваши потенцијални клиенти користат социјални медиуми платформи како Фејсбук, Твитер, Instagram, Google+ и така натаму. Многу локални бизниси во денешно време дури и не градат веб-страници или целни страници.

Тие ги продаваат своите производи и услуги директно од нивната деловна сметка на платформи на социјалните медиуми. Тоа е паметна одлука бидејќи овде може да привлечете скоро иста количина на засегнати корисници на вашиот бизнис како во пребарувачите. Во моментов, платформите за социјални медиуми служат како прифатлив и ефикасен начин да водат бизнис онлајн. Меѓутоа, ако зборуваме за оптимизација и SMM во комплекс, вреди да се каже дека Google потврдува дека линковите споделени на Фејсбук се користат како сигнали за рангирање. Тоа е зошто сајтови со високи позиции имаат повисок број на социјални знаци.

enhance seo

Како социјалните медиуми можат да ја подобрат оптимизацијата на пребарувачот?

И оптимизација и социјални медиуми маркетинг се органски Влезни пристапи кои се во насока на градење на атрактивен идентитет кој органски привлекува потенцијални клиенти. Тоа значи дека SMM може значително да го подобри вашиот сајт рангирање. Дозволете ни да разговараат за социјалните медиуми може да го подобри вашето пребарување оптимизација на напорите.

  • Линк потенцијал

Осигурајте се дека објавувате квалитетни социјални медиуми со содржина што ги имате, толку повеќе можности корисниците треба да ја видат вашата квалитетна содржина и да споделат тоа. Значи, има релевантни и ажурирани содржини на вашите социјални медиумски платформи бидејќи може да го подигне вашиот потенцијал за врски. Колку повеќе акции на социјалните медиуми имате, толку повеќе можности корисниците треба да ја видат вашата квалитетна содржина и да ја споделат. Значи, имајќи релевантни и ажурирани содржини на социјалните медиуми помага да се привлечат потенцијални врски. Некои бизниси вработуваат SMM експерти за да го подобрат своето присуство на социјалните медиуми. Тоа е сосема разумно, особено за локалните бизниси. Не е важно дали го промовирате вашиот бизнис на Фејсбук, Твитер или Инстаграм. Ако креирате единствена и корисна за вашите потенцијални клиенти, најверојатно ќе имате линкови од други веб-страници.

За да успеете на пазарот на социјални медиуми, треба да бидете проактивни и да стигнете до луѓето каде што се. Со социјалните медиуми платформи како Фејсбук, каде што речиси 2 милиони активни корисници, може да се изгради вашето веб присуство и насочени кон вашите потенцијални клиенти. Значи, ако ви се случува да се подобри вашиот сајт пласман и подобрување на вашиот оптимизација, треба да ја вашата социјална игра. Деловните сметки на социјалните медиуми им овозможуваат на сопствениците на веб-страниците да станат поблиску до нивната целна публика. Можете да ги покажете вашите следбеници зад сцената на вашата индустрија и да ги вклучите во овој процес. Користете ги сите достапни методи на интеракција со вашата публика, како што се натпревари, онлајн анкети, доделување награди и така натаму. Сите овие методи ќе ги направат вашите следбеници лојални на вашиот бренд и ќе ви помогнат да ги претворите во плаќање на редовни клиенти.

do seo

  • Брендирани пребарувања

Кога вашите потенцијални клиенти google вашиот бренд плус клучна фраза, да ви помогне да рангирате за слични термини за пребарување. На пример, корисниците бараат име на бренд + паметни телефони и комуницираат со содржината на вашата страница која им ги дава сите потребни информации. Во овој случај, Google би помислил дека, бидејќи вашето место е добро рангирано за ова прашање, исто така би било релевантно за општо барање "паметни телефони" и да го рангирате вашиот сајт повисок за овој термин за пребарување Source .

December 22, 2017