Back to Question Center
0

Кои се најчестите стратегии за оптимизација на оптимизација?

1 answers:

Со оглед на SEO како сеопфатен сет на техники со конечна цел да ја добиете вашата веб-страница повисок ранг во листата на SERPs, постојат три основни оптимизација на стратегии. Тие се користат од лавовскиот дел на бизниси со различен капацитет, или од компаниите со помали размери кои сакаат да започнат со работа на интернет од самиот почеток, или оние кои веќе постигнале некои убедливи резултати во традиционалниот бизнис со тули и малтери и чувството на потреба да оди напред и да се движи онлајн.

search engine optimization strategies

Без разлика дали ви се случува да се обидете сами во DIY оптимизација, или веќе се дојде до добро формирана одлука да добие помош од страна на искусен стариот тим на индустриски експерти, треба да бидете свесни за следните три основни стратегии за пребарување. Само да ги задржите на ум пред да започнете со својата веб-страница за оптимизација.

Лесно е да се биде добар

Да почнеме со White Hat SEO, како најпрепознатлива и широко употребувана техника, подалеку од останатите стратегии за оптимизација на пребарувачи. Пријавувањето за бела капа е оптимизација за оптимизација за да ги подигне рангирањата за пребарување на веб страната, строго следејќи ги упатствата и препораките дадени од самиот Google. Белата Хет оптимизација се обложува на само фер и без прекршок акциони планови, како што се развој на квалитетни содржини, прави соодветна (неплатена!) Зграда врската, работи на HTML оптимизација. Да, тоа ќе биде тешка работа да се направи. Иако, изборот на вистинскиот начин на White Hat SEO значи дека се чувствувате сигурни и се потпирате на понекогаш скромно и само постепено, но сепак стабилно и долготрајно рангирање.

Префрлување на темната страна

Како и малициозни антиподи на White Hat оптимизација тактика, Black Hat пребарување оптимизација на стратегии се повеќе резултат ориентиран, а не чисто пристоен играчи. Црна шапка оптимизација користи различни технички шеми за да ги искористат сите вистински слаби точки во алгоритмите за пребарување на Google. Примарната цел, сепак, останува сеедно - добивање повисоки рангови за веб-страниците. Чекорењето на темната страна може да ви понуди непредвидливи, а понекогаш дури и опасни, но брза уште краткорочни придобивки во рангирањето. Притоа, Црна шапка оптимизација обично оди за злоупотреба со врската спам, скриена или покривка текстуална содржина, полнење на клучни зборови и многу други повреди.

seo strategies

Земајќи се што е заедно

Постои т.н. Grey Hat SEO, која едноставно ги комбинира најдобрите наоди од двете најважни стратегии за оптимизација на пребарувачи само што погледнав. Всушност, мудар Сив Хет оптимизација значи користење на најефикасните правни тактики кога е можно, поттикнувајќи ги со некои ветувачки повреди кои се уште не се експлоатирани од масите. На тој начин, може да се добие доста разумен напредок, без да се плаќа премногу ризик да биде фатен за прекршување и казнување од Google.

Се разбира, изборот помеѓу овие спротивставени стратегии за оптимизација на пребарувачот треба да биде личен избор на поединецот. Одлучува на кој начин ќе дејствувате. Само се сеќавам на една мала работа - искористувањето на слабите точки на алгоритмите за пребарување може да изгледа прилично привлечно за оние што бараат само брз ранг на напредок. Но Google сеуште внимава на Интернет. Значи, кога играте лоша игра, запомнете дека може да биде казнет во секое време, почнувајќи од казна за рангирање на светлина и до повлекување на целиот домен Source .

December 22, 2017