Back to Question Center
0

Што треба да знам да се вози мојот веб-сајт пласман со оптимизација за услуги?

1 answers:

Google пребарувач е познат да користи повеќе од 200 различни фактори со својот навистина софистициран алгоритам за рангирање. Како што никогаш не било откриено, нашиот најдобар увид и знаење главно се базира на практичното искуство на индустриските експерти. Сепак, најголем дел од водечките веб-администратори, како и врвните дигитални агенции се фокусираат на значително помалку различни фактори за да обезбедат пласман на оптимизација за услуги, дури и во најголем обем и потешкотии.

ranking seo services

Па, ние гледаме дека не сите рангирачки фактори добија еднаква моќ и, оттаму, нивното влијание врз алгоритмот за пребарување на Google е сосема поинаков. Значи, за среќа, ние не мораме да го разгледаме тоа огромно множество од повеќе од двесте предмети. Наместо тоа, да ги видиме најважните сигнали за кои треба да се грижиме прво и основно. И тоа не прави разлика, без разлика дали сакате да работат на оптимизација на себе си, или најверојатно одлучи да се вози вашиот веб-сајт пласман со оптимизација за услуги понудени од страна на агенцијата - подобро е да знаете сите за овие три фактори пред сè друго:

Содржина на страница

Квалитетот на содржината е признат како најважен фактор на рангирање кога алгоритмот на Google ја зема одлуката за рангирање на пребарување на секоја веб-страница преку Интернет. И неодамна повторно беше потврдено, овој пат од страна на некои поранешни вработени кои работат во индустрискиот гигант. Значи, ние можеме да заборавиме на тие времиња (пред околу две години), кога главниот фокус беше веднаш преместен во машински списи насочени кон клучни зборови. Сега се истакнува важноста на висококвалитетната содржина на природниот јазик! Значи, треба да ја концентрирате вашата работа на градење само вредна, лесен за содржина, богата со инфографика, видеа и повеќе слики, наместо да одржувате висока густина на клучни зборови.

Квалитетна линк зграда

Имаат доволно линкови за да се поврзете вашиот веб-сајт со што многу други релевантни веб страници што е можно е секогаш вториот најсилен ранг фактор за Google. Единственото нешто што треба да размислите за сега е тоа што со текот на годините Алгоритмите на Google никогаш не престанаа да се развиваат и развиваат. И она со што мора да се соочиме - сега пребарувачот "знае" како да направи разлика меѓу природните (органски) врски, а вештачките што сеуште се користат за да се постигне повисок резултат. На тој начин, Ви препорачувам да заборавите на сите платени линкови во најголемиот дел, или било која друга црна шапка, како и техники на градење на врски со сива шапка. Подобро да имате помал број на само квалитетни врски, наместо да одите за некои манипулации, освен на ваш сопствен ризик да бидете казнети.

ranking seo

Мобилна реакција

Прво видено кон крајот на 2016 година, сега Google целосно се префрли на алтернативниот начин на индексирање. Мислам дека користењето на вашиот десктоп-базиран веб-сајт поддржан со практична верзија за мобилни уреди никогаш не била толку разумна. Всушност, за да се постигне највисоко рангирање во листата на Google на SERP-ови, ќе треба да работите на мобилна оптимизација, под никакви околности. Само еден ладен факт - според најновото истражување, најодредените домени најдени меѓу најдобрите 100 резултати од пребарувањето беа доделени од Google особено за користење на решенија кои одговараат на мобилни уреди за градење на нивните веб-страници. Значи, сега мобилната реакција е важна сега, па размислете да ги правите работите колку што е можно поскоро, во согласност со одржувањето на вашиот тековен раст во рангирањето со оптимизација за услуги. Тоа би било сè што ви треба, барем за сега Source .

December 22, 2017