Back to Question Center
0

Дали има веб-сајт оптимизација за проверка на интернет што може да ми помогне со линкови?

1 answers:

Подолу ви одам да ви кажам како да изберете веб-сајт оптимизација за проверка на интернет за да се спречи какви било можни негативни појави. Мислам овде најчестите проблеми со кршење на упатствата на Google, што може да доведе до рангирање на казни или дури и целосно деиндерирање на целиот домен. Работата е дека пребарувачите нè гледаат за откривање на какви било повреди, манипулации или сиви шеми за повисок ранг на веб-страници во SERP-овите. Меѓу најчестите погрешни чекори, се недостатокот на квалитетна содржина, како и неправедно backlinking. Затоа, би било сосема разумна идеја секогаш да се задржи окото на процесот на градење на органска врска за секоја веб страница. Правејќи го тоа, ќе треба да го изберете вистинскиот веб-сајт оптимизација за проверка на интернет. И има премногу алатки како што се достапни на отворен пристап. Значи, како да се направи вистинскиот избор по сите?

website seo checker online

Да почнеме со она што треба прво и најпрво да го провериш. Препорачувам да имате вклучено двојно проверување на следните елементи:

 • Вашата врска градење на историјата на најмалку три месеци
 • Во-длабочината на студија на вашиот сидро врски
 • Извори на вашето backlinking
 • Прилагодено проверете за секој тип на линкови што ги имате

Значи, за да спречите какви било казни на Google за неправедно backlinking, јас препорачувам да разгледувате веб-сајт за проверка на интернет од следните употребени докажани аналитички алатки: Serpstat, Ahrefs, Majestic или Semalt Analyser. Што се однесува до мене, препорачувам да ги следите линковите на вашиот домен неделно, или барем еднаш на секои две недели. Користење на било кој веб-сајт оптимизација за проверка на интернет што сум го споменал пред може да ви помогне да се справи со процесот во само-управувано начин, речиси во целост.

За да направите следење на линкови уште побрзо и полесно, ајде да набљудуваме типична проверка на врската, земајќи ја Анализата на Backlink од Serpstat за најчест пример. За да ја извршиме основната целосна евалуација, ние само треба да ја посетите официјалната веб-страница на овој онлајн провајдер. Откако ќе влеземе во нашето име на домен кое треба да верификува, ќе добиеме збирен извештај за кратко време. Гледајќи низ овој типичен извештај од истражувањето, зедовме како пример, ние ќе го набљудуваме следново:

 • Вкупна количина на линкови
 • Најновата историја, која ги опфаќа сите ажурирања и промени, кои се одржа во последниот период до три месеци
 • Скратена листа на чисто сигурни линкови кои доаѓаат од областите на доменот на најсилниот орган како. Еду или. gov, добро познат од самиот Google, како и останатите водечки пребарувачи, како што се Бинг и Јаху
 • .
 • Специфична листа на претпазливост која ги опфаќа само новосоздадените и неодамна изгубените врски, како за попрецизно внимание и верификација, вклучувајќи ги и датумите на нивниот индекс
 • Последниот распоред на сообраќајот на вашите домени за последниот период до три месеци
 • Стандардна листа на вашите сидра, како и вкупниот број на броеви
 • Сумирана евалуација на ефикасноста на backlinking на вашиот веб-сајт, проценета од Serpstat како индикатор за доверба.

  На тој начин, можевме да очекуваме дури и софистицирана анализа на backlinking со стандарден веб-сајт за проверка на интернет, кој ќе трае не подолго од 10-15 минути. Како што веќе споменав, само зависи од вас да го одберете начинот на анализа на backlink со една од овие четири алатки наведени во почетокот. Што се однесува до мене, го најдов мојот врвен проверувач на веб-страници онлајн користејќи ја алатката од Serpsat. И вие би можеле да се обидете да го користите Semalt Analyzer, за уште подлабоко да се нурнете во секојдневната изведба на вашиот сајт Source .

December 22, 2017