Back to Question Center
0

Кои професионални услуги ми требаат за да го подобрам мојот веб дизајн?

1 answers:

Веб дизајн е доста комплициран и незгодно веб развој вештина да го совладате. Со создавање на вашиот сајт дизајн, треба да се задоволат потребите на вашите потенцијални клиенти и да пребарувачите мораат да го сакаат вашиот сајт. Имате помалку од 30 секунди за да привлечете корисници кои доаѓаат на вашата страница од пребарувањето. Тој треба да одреди што е вашиот сајт одеднаш. Инаку, тој ќе продолжи со потрагата по веб-страниците на вашиот конкурент. Затоа треба да обрнете особено внимание на вашата почетна страница, лента со мени и позадини што ги користите. Треба да бидете сигурни дека посетителите на вашиот веб-сајт лесно можат да го движат вашиот сајт да го пронајдат она што им треба.

professional web design services

Ако вашиот сајт има висока стапка на отскокнување и вашите посетители не се претвораат во клиенти, веројатно имате некои слаби точки во дизајнот на вашиот сајт што треба да се подобри. Постојат многу различни елементи што можете да ги доведете за да го зајакнете вашиот веб-сајт дизајн. Овој водич е дизајниран да ви покаже неколку начини како да го подобрите дизајнот на вашиот сајт имплементира професионални веб дизајн услуги.

Професионални услуги за веб дизајн

  • Отворени дизајн

Според ажурирањето на алгоритмите на Google 2015 сите веб-сајтови треба да спроведат реактивен дизајн ранг високо на Google. Според статистичките податоци, голем број пребарувања од мобилни уреди го надминале бројот на пребарувања од компјутерите. Денес, приближно 31% од целиот сообраќај што доаѓа на веб-страниците кои се ставени на првата страница на SER, доаѓаат од мобилни уреди. Тоа е причината зошто очигледно треба да направите вашиот сајт да реагира за да привлече повеќе нови посетители од мобилното пребарување. Ако вашиот сајт не е подготвен за мобилен, ќе имате тешко време да ги задржите посетителите на вашите веб-страници и никогаш нема да дојдете во Google TOP.

  • Едноставно е подобро од преоптовареност

За да успеете во дигиталниот пазар, треба да создадете едноставен и интуитивен дизајн Вашиот веб-сајт посетители и да се зголеми вашиот ранг-листа. Денес, веб-дизајнот го прифаќа минимализмот и едноставноста бидејќи им овозможува на корисниците да најдат што им требаат брзо и лесно, без потреба да се справи со комплицирано и гломазно мени. Сложените дизајни исчезнуваат во историјата. Во моментов, едноставноста е повредна од комплексноста. Чисти и рамни дизајни се на тренд, и тоа е она што бизнисите постојано се обидуваат да се прилагодат. Покрај тоа, премногу тешки месо дизајни и фенси графика може да го забават процесот на вашата веб страница оптоварување, намалување на вашиот сајт позиција на SERP.

  • Едноставна навигација

Просечното време на кое вашите потенцијални клиенти треба да потрошат за да стигнат до потребната страница на вашиот сајт е две секунди. Ако не е за вашиот сајт, тогаш треба да ја подобрите навигацијата на вашиот сајт. Најдобар начин да го направите тоа е да го поедноставите менито и навигацијата. Ако им дадете на своите клиенти премногу опции, веројатно ќе се чувствуваат фрустрирани и имаат многу неодговорени прашања. За да се направи сé што е јасно, можете да креирате краток опис за секоја секција на веб страната, за да им дадете на своите корисници јасно разбирање за тоа што ќе следат понатаму. За помалку важни веб-страници, може да ги држите во подмени.

web design

  • Направете го тоа едноставно да стапите во контакт

Ова правило може да ви изгледа како непотребно без велејќи. Сепак, во повеќето случаи, има некои потешкотии да стапите во контакт со сопственикот на веб-сајтот или тим за поддршка. Затоа мора да бидете сигурни дека вашите информации за содржината се достапни на секоја страница од вашиот сајт во форма на странично мени или скокачки прозорци. Покрај тоа, можете трајно да го поставите во подножјето на веб-страницата. Ако информациите за содржина не се видливи, најверојатно ќе ги загубите вашите клиенти и можностите за малопродажба на вашите производи, како и да останете блиску до вашата целна публика Source .

December 22, 2017