Back to Question Center
0

Кои се најчестите мал бизнис оптимизација за услуги?

1 answers:

Изборот на вистинската оптимизација за услуги за мал бизнис може да биде предизвик. Ако сте еден од оние претприемачи кои не можат да одлучат која SEO алатка да избере, тогаш дефинитивно треба да ја прочитате следнава статија.

Информациите подолу ќе ви помогнат да разберете што SEO алатки за малите бизниси се за сите. По читањето на пост, ќе имаат многу помалку сомневање при изборот на оптимизација за услугата за вашиот бизнис. Значи, поблиску до точка.

 small business seo services

Топ оптимизација за услуги за мал бизнис:

Важноста на истражување на клучни зборови

основен елемент на било кој проект за оптимизација, бидејќи служи за основа за сите оптимизација. Првото нешто што треба да размислите кога креирате план за подобрување на вашиот ранг-листа е да направите детално истражување за клучни зборови, кое ќе помогне да одредите кои клучни зборови ќе наведете. Идеално, секоја веб-страница на вашиот домен треба да наведете до две релевантни и уникатни клучни зборови. Осигурајте се дека имате доволно страници, насочвате ги доволно клучни зборови за да ги покриете клучните области на вашиот бизнис. Барајте долго клучни зборови за пребарување. Процесот на избирање на вистинските клучни зборови се сведува на трите чекори:

  • Утврдување на релевантност за клучните зборови;
  • Утврдување на бројот на луѓе кои го бараат избраниот клучен збор во вашата сервисирана географија;
  • Утврдување на конкурентноста на клучни зборови.

Релевантни клучни зборови со комерцијална намера треба да бидат ваш главен приоритет. Очигледно, колку повеќе луѓе го бараат вашиот клучен збор, толку подобро. Исто така вреди да се спомене дека пониската конкуренција е најпосакувана - бара помалку време и пари за да бидат успешни. Експертите од Селтат препорачуваат да одберете Wordtracker за извршување на истражувања за клучни зборови. Покрај тоа што е точна, лесно е да се користи.

Прашања за создавање на страница

Откако ќе завршите со сеопфатно истражување за клучни зборови, следниот чекор што треба да размислите е создавање на нови веб-страници за да се рангира избрани клучни зборови. Кога креирате нови страници, обидете се да ги постигнете следните цели:

  • Вашите веб страни треба да бидат доволно долги (до илјада зборови);
  • Секоја страница треба да има уникатна и вредна содржина;
  • Уверете се дека секоја страница ги адресира потребите на читателот;
  • Чувајте ги вашите адреси едноставни и концизни. Тие треба да бидат блиску до коренот на доменот;
  • Запомни правило за насочување не повеќе од две клучни зборови по страница.

 small business seo

Оптимизација на страници е клучот

Следното нешто што треба да се разгледа е оптимизација на страници. Едноставно кажано, треба да ги оптимизирате вашите веб-страници за пребарувачите. Впрочем, пребарувачите се само компјутери и вашата цел е да се осигура дека тие можат да ја разберат темата на вашите страници. Така, правење модификации на содржината, како и правење на техничко ажурирање за вашите веб страни е задолжително.

Овој вид на оптимизација е многу препорачливо за малите бизниси, бидејќи е поприфатливо од создавање нови страници од нула. Честопати се случува страницата да има потреба од помало приспособување за да биде подобро разбрана од пребарувачите, како што се креирање на атрактивни и соодветни ознаки за наслов или оптимизација на текст.

Завиткување

При изборот на најдобра оптимизација за вашиот мал бизнис, бидете сигурни дека тоа вклучува такви аспекти на оптимизација како клучен збор истражување, страница создавање и оптимизација на страница. Исто така, вреди да се обрне внимание на градење на линкови и техничка ревизија. Следењето на следното упатство ќе ве одржи на вистинскиот пат и ќе осигуриме дека вашиот мал бизнис не се зема за возење Source .

December 22, 2017