Back to Question Center
0

Колку е важно возраста на доменот за оптимизација?

1 answers:

Дали постои вистинска корелација помеѓу одредена возраст на домен и ефикасност на оптимизација во Google промоција на пласман? Ова прашање за Search Engine Optimization и како тоа може да биде во корелација со датумот на регистрација на датум е важна работа, често се дискутира од страна на експерт веб-администратори, како и многу онлајн сопственици на бизнис.

domain age seo

Најчесто, индустриски гуруа заклучуваат дека доменот возраст и SEO резултати се некако дејствуваат рака-во-рака. Стандардно, нивните сегашни мислења за тоа колку голема е возраста на доменот за SEO, се сосема различни, иако сепак прават некои смисла на свој начин:

  • возраст на домен нема влијание на SEO, а со тоа и на Google рангирање на сите
  • домен возраст е само индивидуален фактор меѓу миријади од другите квалитети вклучени во софистицирани ранг алгоритми на Google
  • домен возраст игра чисто важна улога за преземање на врвот позиција во SERPs

Исто така, тука се и две клучни точки зад тековната дискусија за возраста на доменот и SEO:

  • со оглед на логиката дека спамери се користат за ставајќи ги новите домени во регистарот и брзо да ги испушта, ново-регистрираните имиња се почесто се користат од страна на спам веб-страниците
  • со обратна логика, старо име на домен би значело дека веб-страницата е добра и достојна, како и добро - воспоставените ги користат истите домени со години

Па, гледаме голема неизвесност тука. Но, едно нешто можам да ви кажам за сигурно - возраста на доменот е важна кога се разгледува со оние кои го поседуваат. Мислам дека кога сопственикот на доменот доби долгогодишна и чиста држава во евиденцијата на Google, нема да ви донесе барем негативно влијание, ако одлучите да купите постоечко и веќе искористено име на домен. Од друга страна, сепак, постојат многу "лоши" домени, или претходно идентификувани како спам или дури и казнети од Google некогаш пред.

За да се спречи таков несреќен тек на настаните, експертите препорачуваат да се земат предвид само оние домени за продажба, кои добиле информации од јавен карактер. Да, scammers, исто така, може да има некои заштита на приватноста, на пример со Whois пребарувања, јас треба да признаам. Сепак, тоа сигурно ќе предизвика сомневање околу нив.

domain age

На тој начин, препорачувам двојна проверка на возраста на доменот и нејзината историја пред да направите договор. И има многу корисни рамки достапни во отворен пристап за да се провери кога е регистрирано индивидуално име на домен. На пример, можете да го пробате алатката Netcraft за да дознаете кога доменот беше индексиран од Google индексирање ботови за прв пат. На тој начин, можете да ги идентификувате најмногу ветувачките имиња на домени кои се оценети како доверливи, бидејќи тие биле наградени за нивните долготрајни квалитетни резултати, а со тоа и добро рангирани во SERP.

Забелешка, сепак, мојот предлог воопшто не значи дека новосоздаденото име на домен неизбежно ќе ја изгуби битката против постарите конкуренти, па затоа има помала веројатност да се качи на врвот од резултатите од пребарувањето. "Постарите е името на доменот што го имате, повисокото рангирање што ќе го добиете" - кое не може да биде 100% важечко во секој случај. Само имајте на ум, дека период на добра активност влијае на домен орган, ние треба да признаеме. Впрочем, сепак, домен возраст со оптимизација се уште може да се вози на веб-сајтот ранг на свој начин, и позитивни и негативни Source .

December 22, 2017