Back to Question Center
0

Дали мал бизнис треба пребарувач маркетинг?

1 answers:

Пребарување маркетинг (или мерење) игра клучна улога во секоја успешна онлајн маркетинг стратегија. Тоа е докажано многу пати дека SEM е совршена опција за малите бизниси чија примарна цел е да ја зголемат нивната веб-страница на видливоста во SERPs. СЕМ се фокусира на доведување вашите потенцијални клиенти директно на вашиот ресурс преку Google, Yahoo, Бинг и други главни пребарувачи.

Она што е одлично за мерење е дека оваа форма на Интернет маркетинг е поевтина од повеќето традиционални офлајн маркетинг техники. СЕЕ ефикасно ги штити и проширува присутноста на малите бизниси преку таргетирање потенцијални клиенти токму кога тие го бараат типот на стоката што ја обезбедува вашата компанија - dosa sapone liquido.

small business search engine marketing

Компоненти на пребарувач маркетинг

Не е изненадување дека пребарувач маркетинг за мали бизниси најдобро функционира кога е потребно сеопфатен пристап. Експертите за мерење препорачуваат да ги вклучите сите од следните елементи во вашата стратегија за маркетинг на пребарувачи:

  • Оптимизација на пребарувачот (или оптимизација): Дава подобра поставеност на веб-страници што Google ги смета за релевантни и авторитетни. Кога правилно се имплементира, оптимизација ги зголемува вашите шанси да се најде кога изгледите бараат производ или услуга слична на вашата.
  • Плаќаат за клик реклама: Дозволува сопствениците на бизниси да купуваат реклами во Google врз основа на внимателно избрани клучни фрази. Висината на надоместокот што ја плаќате обично се одредува со бројот на пати кои веб-корисниците ќе кликнат на вашите реклами.
  • Локална оптимизација: Преведува на сообраќај преку пребарување на локација. Го зголемува сообраќајот на вашиот сајт и ве поврзува со повеќе квалификувани локални клиенти преку географско насочување.
  • Управување со репутација: го следи вашето присуство на социјалните медиуми, вклучувајќи и онлајн коментарите на различни платформи, блог постови, твитови и други социјални мрежи. Помага на малите бизниси преку корекција на неточни информации. Презема чекори за да се осигура дека вашите клиенти се чувствуваат слушнати. Од клучно значење е да одговорите соодветно и да ги поттикнете вашите клиенти да објавуваат лојални критики.

small business seo

Како можат малите бизниси да имаат корист од пребарувачкиот маркетинг?

Пребарување мотори значително еволуирале во текот на годините, и така не ефикасно мерење. Денес, огромен број на линкови до вашиот ресурс е помалку важно од квалитетот на тие врски. Долго приказната, веб-страницата која ги поврзува со вашиот ресурс треба да биде важна за вашиот бизнис, како и да се почитува во вашата бизнис-индустрија.

За бизнис со недвижнини, линкот од страницата за популарната агенција за осигурување, на пример, носи поголема тежина од врската од моден блог или веб-страници со спам-содржина.

Постојат бројни начини како можете да го зголемите квалитетот на врската. Експертите од Семалт препорачуваат да се држите до следните:

  • да генерирате свежи и корисни содржини на редовна основа, било да е тоа статии, блог постови, студии на случај, бела хартија или дури објаснувачки видеа;
  • Внесување клучни зборови природно во содржината;
  • Изработка на вашата содржина за споделување;
  • проширува врски со локалните компании за да се добие линкови од нивните локации;
  • Креирање страница за локалните ресурси која обезбедува информации за мали бизниси или настани во вашата област, така што другите локални сајтови ќе се поврзат со вашата веб-страница.

Завиткување

Ако сакате да бидете сигурни дека луѓето најдат вашиот сајт брзо кога им требаат вашите производи или услуги,.

December 22, 2017