Back to Question Center
0

Како да направам најмногу од мојот бизнис со алатки и совети за SEO?

1 answers:

Овие денови, најголем број на компании се разбере основниот концепт на оптимизација на сајтови, па дури и неговите особености. Сепак, не сите од нив знаат како ефикасно да користат оптимизација. Кога станува збор за градење на победничка оптимизација стратегија, повеќето онлајн трговци не знаат од каде да почнат. Како оптимизација на оптимизација на успехот зависи од способноста за ефикасно работење, треба да знаете некои хакове кои ќе ви помогнат да ги отелотворите вашите идеи за оптимизација во реалност.

seo tools and tips

За да направите ефективна оптимизација, треба да бидете неверојатно ефикасни со задачите што ги имате - deumidificatore usato. Ако континуирано правиш рачно без план во рака, нема да можеш да одиш подлабоко во областа на дигиталниот маркетинг. Затоа треба да ги вреднувате придружните алатки и скрипти. Во оваа статија, ќе имаме поблиски поглед на ефикасни оптимизација алатки и совети кои може да ви помогне да го зголеми вашиот оптимизација за продуктивноста излез.

Додаток на табеларни пресметки на Google Analytics

За да може ефикасно да работите, треба автоматски да ги извлекувате извадоците и извештаите на Google Analytics. Сопствениците на вебсајт, како и специјалисти за оптимизација, редовно спроведуваат месечни извештаи. Тоа е една од најстариот повторувачки задачи што трае многу време. Обично, експертите поминуваат еден ден или повеќе за да ги извлечат сите потребни податоци од Google Analytics.

Тие треба да бидат исклучително внимателни при повлекување на аналитички податоци како грешки во аналитичките извештаи може да ги чини репутација на веб-страница. Затоа вебмастерите секогаш ги проверуваат сегментите што ги применуваат и метриката што ја анализираат. Паметно е да се автоматизира овој дел од работата бидејќи ќе ви помогне да заштедите многу време да ги елиминирате грешките во извештаите. Сè на сè, вашите аналитички извештаи може да се пренесат на следно ниво со додатокот на Google Analytics за листови. Со додавањето на оваа корисна екстензија на вашата Google анализи, ќе можете да повлечете податоци директно од API на Google Analytics. Во почетната фаза, ќе треба да конфигурирате кои аналитички податоци треба да се повлечат. Во втората фаза, можете автоматски да го стартувате извештајот. Оваа рамка за известување ќе ви помогне да го намалите времето за собирање податоци од ГА значително.

seo semalt

Semalt Автоматски оптимизација

Секоја победа на оптимизација на стратегии може да се избегне процес на клучни зборови истражување. Бидејќи квалитетот и релевантните термини за пребарување се јадро на секоја кампања за оптимизација, потребно е да спроведете сеопфатно истражување на вашата пазарна лажат и конкурентна анализа. За да се поедностави овој процес и да се подигне квалитетот на целните клучни фрази, треба да користите специјални клучни зборови алатки за истражување, како што се Google Планер за клучни зборови и Semalt Auto SEO алатка. Последниот може да ви помогне да направите автоматска анализа на веб-страниците за да ги елиминирате сите постоечки грешки. Покрај тоа, оваа алатка дава можност да изберете најмногу обемни и релевантни за вашите индустриски клучни фрази врз основа на анализата на вашите пазарни ниши.

Semalt Auto SEO е многу лесен за употреба алатки, и потребни се само неколку минути за да се откријат како функционира овој систем. Веднаш штом ќе се регистрирате во системот, веб анализаторот ќе даде краток извештај во врска со преписката на вашиот сајт со постоечките стандарди за пребарување. После тоа, системот ќе ви обезбеди листа на постоечки грешки на вашиот сајт. Во меѓувреме, SEO-инженерот ќе направи листа на сообраќајни генерирачки и соодветни клучни зборови, за да ви помогне да ги насочите вашите потенцијални клиенти. Овие алатки, исто така, обезбедуваат природни линкови градење на веб-сајтови поврзани со лажат. Таа доаѓа со уникатна генерација на содржини која во комплексот обезбедува победнички резултат. Линк зградата се врши постепено во согласност со соодносот: 40% - сидро врски, 50% - не-сидро врски и 10% - бренд име врски.

December 22, 2017