Back to Question Center
0

Што е оптимизација на оптимизација и како функционира?

1 answers:

Што е оптимизација на сајтови? По дефиниција, SEO е сеопфатен сет на техники насочени кон подобрување на висината и квалитетот на сообраќајот на вашата страница, која доаѓа од органски резултати од пребарувањето.

Кои се клучните точки на SEO? За да разберам што е оптимизација на оптимизација, предлагам претходната дефиниција да биде поделена на три главни компоненти.

what is search engine optimization

Износ на сообраќајот

Очигледно, колку повеќе сообраќај добивате,. Износот на сообраќајот се обложува на вистинските луѓе кои доаѓаат на вашите веб страни преку кликање на страниците со резултати од пребарувачот (SERPs).

Квалитет на сообраќај

По дефиниција, квалитетен сообраќај значи ангажирање само на оние посетители кои всушност се заинтересирани за производите или услугите со кои работите. Нема точка привлекување на посетители од целиот свет - setting up a home office network. На пример, не постои квалитетен сообраќај, кога луѓето што бараат софтвер доаѓаат на вашата веб-страница која се занимава со овошје и зеленчук, само затоа што Google им понудил да го сторат тоа.

Органски резултати

Најчесто, органски сообраќај е веројатно природен сообраќај, јас. e. , оние за кои не би требало да платите. Значи, многу резултати од пребарувањето можат главно да се обликуваат со различни платени реклами, само размислете за тој факт.

Разбирање на она што е оптимизација на оптимизација, ајде да видиме како тоа функционира. Да бидам попрецизен, предлагам кратка проверка често се користи како основа за почетниците. Имајќи општ преглед подолу, можете слободно да копате во некоја конкретна тема за која можеби ќе треба да имате совет.

Креирање на веб-страница со оптимизација за пријателски структура

Пред да се разбудите подлабоко во прашање, ќе треба да бидете сигурни дека вашите веб страни се изградени на пријателски начин добро индексирани од роботите за пребарување. Независно дали имате само лансирана нова веб-страница или едноставно сакате да ја проширите Вашата моментална, структурата почнувајќи од оптимизација започнува со изборот на вистинското име на домен, до најдобра организација на содржини и техники на градење врски.

what is seo

Работа на вашите дела и се сеќавам: содржината е цар

Само земи го здраво за готово -. И има многу специфични променливи за оваа тема. Но, постојат само неколку работи што ви требаат тука - само се чувствувате љубопитни за истражувањето на клучните зборови, стандардните практики за креирање на содржини кои се оптимизирани за оптимизација, како и неопходните сет од специјални маркери кои им помагаат на пребарувачите (како самиот Google), да ја разберат вашата содржина.

Основи на самото место и некои теми поврзани со градење на врската

Откако ќе се чувствувате сигурни во квалитетот и содржината која е пријателски за оптимизација, како и поврзаните технички марки, се подготвени да имаат длабоко нуркање во сите за роботи. txt, само ја разгледате. Што се однесува до темите на врската за градење врски, препорачувам да почнете да учат за сидро текстот, за подобро разбирање на процесот на пренасочување. Откако ќе се направи, предложи да се пребаруваат за некои точки на куршуми, како што се гостинското блогирање, заработувачките врски и кога да се користи nofollow. Откако ќе ги добиете сите, ќе бидете подготвени да одите за некои напредни теми како конверзија стапка оптимизација, локални и меѓународни оптимизација, и така натаму.

December 22, 2017