Back to Question Center
0

Како видеата на YouTube можат да го подобрат мојот оптимизација?

1 answers:

Во нашите денови, YouTube служи како одличен извор на сообраќај со речиси неограничен потенцијал. Не е глупаво да не се користи овој потенцијал ако сакате да го промовирате вашиот сајт. Според статистичките податоци, Јутјуб е вториот пребарувач по големина по Google - umzugshilfe windows 7 kostenlos. Секој месец речиси 3 милијарди корисници вршат пребарување на YouTube. Тоа е причината зошто тоа е значајна можност за сопствениците на веб-страниците да создаваат анкети за YouTube. Добро оптимизирано и атрактивно видео на популарно пребарување може да ви донесе висок приход и да го подобри сообраќајот кон вашиот сајт. Покрај тоа, Јутјуб е совршено место за градење релевантни линкови до вашиот сајт без никакви инвестиции. Сепак, на оваа медиумска платформа корисниците се соочуваат со истиот проблем како и на пребарувачите. Ова прашање е висока конкурентност. Секоја минута сопственици на бизнис, како и блогери, испраќаат часови видео на оваа медиумска платформа. Тешко е да се видиме меѓу милиони други. Имајќи ја предвид оваа висока конкурентност на YouTube, онлајн трговците се прашуваат како можат да ангажираат луѓе да ги гледаат своите видеа наместо милиони други. Најрелевантен одговор на ова прашање е оптимизација на пребарувачи. Таа служи како во пребарувачите, подобрување на препознавањето на брендот и привлекување на корисници до одредена содржина. Нема смисла да се создаде квалитетна видео содржина што нема да ја гледаат вашата целна публика. Тоа е причината зошто треба да инвестирате некое време, пари и напори во вашата промоција на профилот на YouTube за да наведете повеќе квалитетен сообраќај од вашите конкуренти на пазарот. Значи, да разгледаме како оптимизацијата на пребарувачот може да биде поврзана со промоцијата на YouTube и кои техники за оптимизација треба да ги имплементираме за да го зголемиме сообраќајот на нашата веб-страница.

youtube and seo

Основи на YouTube оптимизација

Пред да започнеме да разговараме за промотивните техники, ние треба да имплементираме за да го зголемиме бројот на следбеници на страницата на YouTube и да привлечеме насочен сообраќај кон нашите веб-страници, би сакал да ви дадам забелешки од најзначајните сигнали што ги користи YouTube кога ги рангираат видеата:

  • задржување на публика;
  • видео опис;
  • оптимизирани наслови на насловот;
  • клучни зборови во описни тагови;
  • должината на видеото;
  • бројот на прегледи;
  • бројот на корисници кои се претплатиле на вашата страница по гледањето видео;
  • видео цензура;
  • коментари;
  • бројот на сака и не ми се допаѓа.

youtube seo

YouTube оптимизација на страници

Корисниците на YouTube гледаат речиси 5 милијарди видеа на дневна основа. Тоа значи дека имате одлична можност да ги продавате вашите производи или услуги таму и да се поврзете со вашите потенцијални клиенти. SEO во YouTube служи скоро исто како во Google. Тука сè почнува со квалитетна и уникатна содржина на страница. Оптимизацијата на Јутјуб на страницата им овозможува на корисниците да разберат за што се работи вашето видео и да одлучи дали ги задоволува нивните очекувања или не. Со помош на релевантните термини за пребарување во наслови и описи, корисниците можат брзо да ги решат видеата, како и ботови за пребарување на YouTube може да го рангираат вашето видео во резултатите од пребарувањето. Покрај тоа, оптимизирањето на страниците ги зголемува шансите за промоција на видео во ТОП на резултатите од пребарувањето на Google за вашите услови за пребарување со голем обем. Суштинскиот фактор на рангирање на YouTube е насловот на видеото, описот и мета таговите. Тоа значи дека вашиот наслов е најзначајниот фактор за утврдување на вашата видео тема, клучни зборови и тема. Бројот на знаци во наслов е ограничен. Тоа значи дека треба да ги вметнете сите најрелевантни и значајни информации во близина на почетокот на вашата титула за да биде видлива за двете ботови за пребарување на YouTube и за корисниците.

December 22, 2017