Back to Question Center
0

Како да направите смисла за развој на цените на веб-страниците?

1 answers:

Да, ова прилично често прашање на развој на цените на цените не е толку едноставно како што повеќето од нас мислат. Освен тоа, не може да има ниту едно мислење, дали треба да биде или во право или не. Работата е во тоа што процесот на развој на веб-страниците и неговото ценовно прашање не можат да се цитираат.

На крајот на краиштата, јас сум бил во индустријата веќе десет години, па, ајде да се обидеме да добиеме каков било соодветен одговор, сепак, без да даваме еднострани мислења или еднонасочни предлози. Со оглед на цените на развојот на веб-страниците, особено треба да обрнете внимание на следните куршуми - grain silos company.

website development pricing

Пред сé, разгледајте го процесот на развој на веб-страниците и цените не како производ, туку повеќе како услуга што ќе ја нарачате. Ајде да се соочиме со тоа - веб-сајтовите немаат никаква врска со какви било вистински производи. Оттука, процесот на развој на веб-страница никогаш не може да се цитира само како за стоки. Набљудувајќи го прашањето од гледна точка на некоја услуга, ќе разберете зошто нема единечни тарифни цени или дури и единствен пристап за проценка на цените за развој на веб-страници. Само затоа што оваа специфична услуга обично трае многу време и многу напор, кои најчесто се разликуваат за секој случај поединечно.

Покрај тоа, сите цитати, па дури и точни проценки за разумна проценка за цените на развојот на веб-страниците се премногу несигурни, бидејќи тие секогаш ќе бидат субјективни, барем до одреден степен. Мислам, процесот на изработка на веб-страници може да се оствари на стотина различни начини. Се разбира, не се шегувам овде. Сериозно, можете да го проверите одеднаш - само излезете да видите неколку водечки компании кои ја обезбедуваат услугата.

Едноставно побарајте од нив да се прилагодат цените за развој на веб-страници за вашиот проект. На тој начин, верувам дека повеќето од нив ќе ви кажат исто - веб-страниците може да се цитираат како производи во никој случај. Може и да имате целосен пакет со различни предлози низ целата карта. Мислам дека може да има некои сосема различни проценки почнувајќи, на пример некаде помеѓу две илјади и сто долари, секој пат за истата листа на барања. Само земи го здраво за готово - кога станува збор за цените, не може да има никаква вистинска проценка, ниту точна ниту просечна.

website development

Покрај тоа, изградбата на прилично работна веб-страница е процес кој обично вклучува многу сеопфатен сет на софистицирано планирање. Мислам дека секој имот на вашиот бизнис проект, дури и највисокиот детал што се очекува за нејзината севкупна онлајн перформанса, често има премногу значително влијание врз крајната цена што веројатно ќе ви биде дадена на крајот.

И повторно се враќаме до точка уште еднаш, ајде да замислиме дека ќе имаме сигурна проценка по секоја цена. На тој начин, прашувајќи се што може разумно да се очекува од развојот на цените на вашиот веб-сајт, поголемиот дел од секоја компанија ќе има нешто околу 50 типични прашања што треба да ги прашате, или само да ви дадете стандарден формулар за пополнување. На тој начин, врз основа на вашите одговори, нивниот вкупен обем на дела може да варира помеѓу пет часа и повеќе од сто часа за секоја наведена функција што ја очекувате за ефикасноста на вашиот веб-сајт. И дали добро би платиле толку време за да ја завршите оваа постапка, што ќе ја направи проценката на вашата понуда да не е бесплатна по сите?

December 22, 2017