Back to Question Center
0

Која е најдобрата алатка за градење на backlink и како да се користи?

1 answers:

За мене, процесот на градење врски не е толку болен колку што многу луѓе мислат. Од една страна, постојат стотици различни онлајн рамки за избор, всушност, повеќето од нив се достапни на отворен пристап. Од друга страна, сепак, не постои единствена универзална алатка за градење на backlink алатка за да се вклопи под евентуално околности. Зошто? Едноставно затоа што основните основи се многу слични за 9 од 10 стратегии за градење врски. Практично секоја алатка за градење врски која се наоѓа на интернет, ќе функционира истовремено - наоѓање на вистински изгледи, проверка на нив, создавање на контакт и, конечно, обезбедување на добро полиран линк.

Сепак, изборот на алатката за градење на врската може да ги направи работите многу поудобно - avene la roche posay. Значи, подолу, ќе имам кратка дискусија за трите главни категории на алатки за градење врски земени воопшто. За да го завршам тековното разгледување за "идеалната" алатка за градење на backlink, ќе ви листам неколку најдобри и докажани опции во секоја категорија. На тој начин ќе имате подобро разбирање зошто навистина ви се потребни, за да направите ефикасна, практична употреба на најдобрите алатки достапни за момент.

backlink builder tool

Пред сé друго, ајде да се соочиме со тоа - купување врски или аплицирање за вградени PBN врски би било крајно ризично. Затоа, ние ќе се фокусираме исклучиво на секоја алатка за градење врски, која работи рачно. Мислам дека ќе ги разгледам оние најпопуларни онлајн рамки што се користат за пребарување, оценување и скокање на нови можности. Значи, предлагам да ги поврзам сите поврзани алатки поделени во три главни категории, и тоа: индекси за backlink, алатки за обработка и алатки за управување со теренски активности.

Индекси на индексирање на линкови

Индексите на backlink се користат за да се откријат сите линкови што довеле до одделен URL или домен. Давајќи пристап до индекс, таквата алатка за создавање на backlink може да биде исклучително корисна за да дознае и оцени какви било основни врски и атрибути, на пример, сидра.

Кога станува збор за врски индекси, постојат три главни опции, секој одржува индивидуален сет на единствени метрики, најчесто поврзани со довербата на страницата и доменската власт. Значи, вашите опции за избор на алатка за градење на backlink најверојатно ќе бидат некаде помеѓу Ahrefs, Majestic или Moz.

Обработка на алатки за обработка на врски

За разлика од индексите на backlink, овие алатки за обработка се користат за евалуација на различни податоци (вклучувајќи индекси). Информациите кои доаѓаат од бројни извори се влечат заедно за да бидат анализирани и обработени на скала. Алатките за обработка на backlink исто така се одлични за преведување на необработените податоци во покорисни информации што може да се реализираат. Меѓу другото, јас препорачувам да се обидат да пробаат алатки за процесирање на URL профили, Alexa, Semalt Analyzer или Scrapebox со различни додатоци,.

link building

Алатки за управување со надворешни работи

Секоја алатка за градење на backlink builder ќе биде особено потребна кога станува збор за повеќето стандардни прирачници тактика. Мислам дека кога обработката на backlink конечно е завршена, сигурно ќе ви биде потребна специјална алатка за изведба за да се справи и да се приспособат активните теренски активности. Еве неколку опции што ги препорачувам за вашето внимание: пиксек, Buzzstream, нинџа теренски, пораки или Gmass.

December 22, 2017