Back to Question Center
0

Зошто е важно позиционирањето на веб-страницата на брендот?

1 answers:

Јасното позиционирање на брендот е составен дел на секоја успешна маркетинг стратегија. Едноставно, позиционирањето на брендот може да се дефинира како процес на позиционирање на вашиот бренд во начинот на размислување на вашиот клиент.

website positioning

Бренд позиционирање остава моќен и траен впечаток на вашите клиенти ако професионално стокмено. Колку повеќе луѓе ја поврзуваат позитивноста со вашиот бренд, толку е поголема веројатноста тие да купуваат од вас, а не од вашите конкуренти - manual small farm grain storage. Постојат многу тактики што можете да ги примените за да ја подобрите вашата стратегија за позиционирање на веб-страници. Најпопуларните од нив се следниве:

  • Атрактивно пакување;
  • Конкурентни цени;
  • Возбудливи промоции.

Овие три се совршени за привлекување на случајни веб-корисници и нивно трансформирање во клиенти кои повторуваат. Клучот за привлекување и задржување на вистинската публика е да се пренесе целта и статусот на вашата марка како целина.

Започнете од основите

Пред да можете да направите стратегија за позиционирање брендови, треба да утврдите што поставува вашиот бизнис. Размислете за тоа што го прави вашиот бренд уникатен на пазарот и како се разликува од конкуренцијата. Долга приказна краток, посочете на слатка точка каде што ги засени останатите.

Утврдување на моменталната позиција на марката


Идентификување на позиционирањето на брендот е критично во тоа што помага да се дефинира вредноста на вашата марка, уникатност и диференцијација. Општо земено, овие три се основни причини за клиентите да дојдат до вас и да платат за услугите што ги обезбедува вашата компанија. Утврдувањето на вашата моментална марка позиционирање може да се свари на следните два чекори:

  • Извршување бренд ревизија;
  • Зборувајќи со вашите клиенти.

Отвореноста на нивните повратни информации е најважниот дел. Определете како го перцепираат идентитетот на вашиот бренд и за кого мислат дека сте. Запомнете, позицијата на брендот е за идентификување на целниот пазар, анализа на конкурентниот пејзаж, идентификување на одржливи области за диференцијација и создавање на изјава за позиционирање која може да се користи и во двете: вашата внатрешна и надворешна комуникација.

Истражување на конкурент

Истражувајте ги вашите конкуренти и дознајте како позиционирањето на вашиот бренд се споредува со нив. Од суштинско значење е да потрошите време и напор да развиете стратегија за позиционирање што ќе ве разликува од толпата. Дали сте ефикасно искористување на вашата единственост? Размислете за тоа што го прави вашиот бизнис издвоен и одредување на начин да се изгради вашиот брендирање околу таа извонредна особина.

Изработка на ефективна изјава

Изјава за позиционирање е јасен и концизен опис на вашиот целен пазар. Тоа отсликува како сакате тој пазар да го види и искуси вашиот бренд, како и да обезбеди конзистентност за вашата маркетинг стратегија. Осигурајте се дека сите одлуки во врска со вашиот бренд го поддржуваат вашето изјава за позиционирање.

Ставање на вашата стратегија за работа


Откако ќе имате валидна стратегија за позиционирање, крајно е време да се имплементира. Членовите на тимот треба да ја разберат вашата позиција и да го изразат во се што прават. За да ја постигнете оваа цел, забележете ги сите начини на кои комуницирате со вашите клиенти и бидете сигурни дека секоја од овие точки на допирање ја комуницира позицијата што сте ја избрале.

Вашата стратегија треба да биде 100% во согласност со размена на пораки низ вашите маркетинг и рекламни канали. Користете ја секоја прилика да ја пренесете вредноста на вашата марка на изгледите - применувајте стратегии за односи со јавноста, комуникација со е-пошта, различни програми за продажба, конференции и продолжува линијата.

online marketing

Заклучок


Редовно да ги разгледувате сите овие точки за да добиете подобро разбирање за тоа колку добро го изразувате ветувањето на вашиот бренд. Со добро дизајнирана стратегија за позиционирање на бренд, која постојано се комуницира, вашите клиенти ќе го согледаат вашиот бренд како доверлива опција која ги испорачува своите ветувања.

December 22, 2017