Back to Question Center
0

Кои се главните елементи комбинирање на оптимизација и веб дизајн компанија?

1 answers:

Еве што треба да знаете за она што го прави Екслузивно оптимизација и веб дизајн компанија. Со оглед на органски сообраќај особено, премногу често онлајн сопственици на бизниси се занемаруваат оптимизација на пребарување да се концентрираат нивните напори, главно, на нивната веб-страница дизајн. На тој начин, нивната маркетинг кампања ќе стане нешто како трка со дрвена нога. Сериозно, ако барате целосна агенција за да се справите со онлајн промоцијата за вашиот бизнис, кои се главните елементи што ги комбинираат компанијата за оптимизација и веб дизајн? На крајот на краиштата, никогаш нема да сакаш да се вратиш на самиот почеток и уште еднаш да платиш многу пари и труд.

seo web design company

Значи, да разбереме што треба да се комбинира во чисто ефикасна оптимизација и веб дизајн компанија за да се обезбеди вашиот следен бизнис проект работи добро, избегнување на најчестите стапици. Работата е дека работите на вашата главна страница оптимизација треба да бидат составен дел од вашиот веб-дизајн во целина - casetta little tikes. Нема простор за каква било пост-терапија. Мислам тука дека вашата постоечка веб-страница не може да биде само "малтерисани" или "полиран" со SEO. Треба да го направите ова погрешно, и вашиот комерцијален онлајн проект неизбежно ќе успее да ги комплетира вашите главни деловни цели во целост.

Креирање на оптимизација за веб-сајт обезбедување на висока вредност на корисниците треба внимателно планирање и добро структуриран акционен план да ги става вашите производи или услуги во предниот дел на целната публика на најдобар можен начин. Еве ги основите што треба да ги покрие секој добар SEO и веб дизајн компанија, прво и основно:

 1. Вашиот веб-сајт треба да се движи околу робустен онлајн маркетинг план. Сè мора да биде на место - почнувајќи од чист и јасен бизнис модел, до специфични маркетинг алатки и предлози за поголема вредност.
 1. Подигање на најсоодветен домен, осигурајте се дека вашето име на домен има смисла и е релевантно за вашата сфера на деловен интерес. Вашите поддомени и нивните варијации треба правилно да укажуваат на вашата главна веб-страница. Во исто време, од суштинско значење за сите тие секогаш да се пренасочуваат кон една канонска верзија на вашиот сајт. Никогаш немојте да бидете измамени ако вашата оптимизација или веб дизајн компанија сугерира име на домен обложување многу на клучни зборови. Во реалниот живот, тоа може да даде мало зголемување единствено, освен само за локалните проекти.
 1. Обрнете доволно внимание при изборот на вистинскиот систем за управување со содржини. Вашата стратегија за содржина треба совршено да одговара на вашите главни цели, наместо оние што ги претпочитаат вашата компанија за оптимизација или веб дизајн. Еве неколку разумни предлози за вашата содржина:
 • Свеста на корисниците (блог постови, практични упатства, сеопфатни статии, корисни веб-сајтови и секции за ЧПП);
 • Конкурентни разгледувања (водичи за корисници, студии на случаи, прегледи на производи или услуги, упатства и презентации);
 • Пренамена и генерирање на олово (бесплатни испитувања или консултации, прегледи на клиенти, успешни приказни, вистински препораки од среќни клиенти итн.).

Размислете за употребливоста на вашиот веб-сајт како избалансирана комбинација на технички оптимизација, удобен веб дизајн и интуитивна навигација на страница. Мислам ставање на вашите веб страни заедно треба да ги имате предвид и вашите потреби на крајниот корисник и основите на оптимизација на пребарувањето за целите на индексирање. На тој начин, тука се главните точки за куршуми кои треба да ги разгледа вашата идеална оптимизација и веб дизајн компанија:

 • распоред за уредот за одржување на најдобрата брзина на вчитување на страницата;
 • Веб-дизајн хиерархија да се визуелизира секој елемент на страницата признавајќи неговата важност;
 • Целниот режим, почетната страница и целата навигација на сајтот треба да бидат максимално јасни за сите - и вашите вистински корисници и пребарување роботите;
 • Разумна и добро позиционирана опција за пребарување на сајтови за подобро искуство во прелистувањето и цели за индексирање;
 • Мобилен-одговорен дизајн за да се направат работите лесно и брзо на преносни уреди;
 • Лесен влез, кој треба да биде достапен и колку што е можно пополнување.

seo web design

Навраќајќи се до точката на индексација, ајде да се соочиме со тоа - роботите за пребарување треба да ја "прочитаат" содржината на вашата страница и да ја "разберат" за индексирање донесе одлука за рангирање на позицијата на вашиот веб-сајт во листата на SERP-ови на Google. И ова треба да биде препознаено од секој достоен оптимизација и веб дизајн компанија за разумно да се смета за изнајмување. Мислам дека приоритетот на вашата главна страница треба да биде даден во текстуалната содржина надвор од дизајнот на самата страница или самата визуализација.

Се разбира, ќе имате некои веб страни вградени со слики, PDF фајлови, видеа или било која друга мултимедијална содржина за подобро корисничко искуство и елегантен изглед. Сепак, кога секое парче од вашиот веб дизајн е за целосно исполнување, не заборавајте да им кажете на пребарувачите со јасен јазик за секој визуелен елемент кој се наоѓа на вашите страници.

Уште еднаш - без барем оптимизацијата на сликата, индексираните ботови не се во можност да го откријат лавовскиот дел од вашата визуелна содржина за индексирање. Да не се каже дека вашите слики, видеа и PDF-датотеки може да се користат за одличен извор на сообраќај за пребарување. Покрај тоа, тоа ќе биде единствена можност да вклучите некои дополнителни клучни зборови или фрази со долга опашка за уште подобри шанси да бидат прикажани меѓу најдобрите резултати од пребарување.

Еве што треба да знаете за оптимизацијата на сликата. Процесот е технички едноставен. Мислам, сè е релативно едноставно - само чувајте го она што е описно, чисто релевантно, и избегнувајте спам или претерани. Овде е листа со слики од оптимизација на слики што ги користи секоја компанија за веб дизајн:

seo design

 • Името на датотеката треба да даде јасен и прецизен опис на секоја слика;
 • Alt таг текстот треба да даде алтернативен опис на сликата да биде разбрана од страна на "слепи" индексирање ботови, зајакнување на релевантност на визуелна содржина и тежина на клучни зборови;
 • Направете секоја слика подобра за споделување на социјалните медиуми користејќи OpenGraph или друга онлајн алатка достапна во отворен пристап;
 • Оптимизирајте ја големината на сликата за да обезбедите брзи преземања и максимална брзина на вчитување на страницата, без да ја компресирате датотеката на сметка на визуелниот квалитет;
 • За подобра структура на веб-страница и непречено индексирање, не заборавајте да ја вклучите секоја слика хостирана на веб-страници на вашата главна карта на XML.

На тој начин, осигурајте се дека содржината на вашата страница (барем нејзиниот најважен дел) секогаш е лесно откриена, јасно разбрана и има елегантен изглед во рамките на вашата главна веб-страница. Само на вистински начин што има смисла - заборавете на оние премногу софистицирани аспекти на технички оптимизација или какви било средства за веб дизајн. Изработка на двојна проверка на перформансите на вашиот веб-сајт, постои единствено време за кое може да се заборави до одреден степен.

December 22, 2017