Back to Question Center
0

Кои се главните елементи на оптимизација за статии?

1 answers:

Денес, ние ќе зборуваме за основните елементи на оптимизација за статии, кои се содржина, код и кредибилитет. Овие три се основни концепти за секоја успешна кампања за оптимизација.

Прочитајте за да се разбере како да се напише содржина која не е само оптимизиран за пребарувачите, но, исто така, привлечен за луѓето. Значи, поблиску до точка.

search engine optimization articles

Сè се врти околу содржината

Пишување оптимизација на статии:

- us free slots. Точно е дека без веб-страници со HTML-текст, наполнети со клучни зборови, постои нула шанса за ресурс за да се добие висока видливост во Google. Како што веќе знаете, пребарувачите не можат да читаат што не можат да видат.

Достигнување на HTML текст е првото нешто што пребарувачите пајаци го прават кога индексираат веб-страница. Откако ќе завршат со тоа, тие можат брзо да ја читаат и разбираат вашата содржина. Ако вашата цел е да се рангирате високо во пребарувачот на Google, тогаш ви е од витално значење да осигурите дека целните клучни зборови ќе бидат вклучени во сите страници на веб страната. Размислете за ставање на клучни зборови во насловите и телото на текстовите на веб-страниците. Ако е можно, нагласете ги клучните фрази низ телото преку копирање, подвлекување, задебелување или хиперврска со други релевантни содржини.

Важноста на кодирање за оптимизација

Бидејќи пребарувачот пајаци имаат проблеми со некои програмски јазици, подобро да ја дизајнирате вашата веб-страница на широко прифатените веб стандарди. Семалт експертите се придржуваат кон "помалку е повеќе" гледна точка. Покрај дизајнирањето на пајаци, користа од веб ресурс кој одговара на стандардите е дека тој ќе биде достапен за широкиот прелистувач и брзината на конекцијата, зголемувајќи го искуството за корисниците.

Друг начин да се направи изворен код на вашиот вебсајт оптимизиран за SEO е со тоа што секоја страница има оптимизирани клучни зборови наслови за ознака, заглавни тагови, мета таговите и алт тагови. Запомнете дека клучните зборови што ги целите треба да бидат истите за кои сте се фокусирале на телото на таа страница.

Прашања за кредибилитетот на содржината

Друга критична работа што треба да ја разберете е како поголемите пребарувачи одредуваат која локација од илјадници се прикажува за одреден термин. Запомнете, дури и ако ги следите горенаведените препораки и секоја страница на вашата веб-страница има разумна појава на тој специфичен термин, а URL-то и ознаки во изворниот код се оптимизирани за овој термин, сепак можеби никогаш нема да се појавиш на врвот на Google пребарување.

За да се понапред од конкуренцијата, треба да се фокусирате на градење на чувство за кредибилитет со пребарувачот. Најдобар начин за постигнување на следната цел е да стекнете линкови од релевантни индустриски сајтови кои се и: популарни и видливи во потрага по вашите целни услови. Таа функционира на следниов начин: колку повеќе вреден веб-сајт што ќе ги поврзува со вас, толку е поголема веродостојноста на врската со Google.

seo articles

Сумирање

Вашиот ресурс е многу поголема веројатност да ја подобри видливоста на пребарувачот и приходите сега кога сте вооружени со три тајни елементи на оптимизација за статии: содржина, код и кредибилитет.

December 22, 2017