Back to Question Center
0

Што треба да знам за веб-страница на архитектурата на e-commerce?

1 answers:

Општо пребарување оптимизација е мешавина на образовани претпоставки и податоци управувано одлуки. Сепак, и покрај овие верувања, постојат некои основни принципи и практики кои остануваат. Еден од суштинските аспекти на веб страната за е-трговија е внатрешната структура на веб-страницата или, како што се користи, и архитектурата. Архитектурата на е-трговија може да го направи или да го скрши сообраќајот.

Тоа е причината зошто треба да се имплементираат основите на веб-архитектурата на е-трговија и да се држи до сите стандарди за пребарување. Во оваа статија, ќе разговараме за некои основни предлози за е-трговија, кои ќе ви помогнат да генерирате квалитетен и насочен сообраќај кон вашиот сајт, како и да го подобрите корисничкото искуство - logiciel de paie canada.

ecommerce website architecture

Најважни веб-страница на архитектурата на е-трговија

  • Почетната страница е суштински дел од било кој веб-сајт без разлика дали станува збор за блог или е-трговија. Оваа страница добива најголем износ на целниот сообраќај од пребарувачите. Затоа треба да ги содржи највредните информации за вашите производи или услуги и да им даде на корисниците разбирливо разбирање за другите категории на веб страници. Треба да ги ставите страните на вашиот производ што е можно поблиску до вашата почетна страница за да го зголемат сообраќајот и авторитетот. Тоа е совршена можност да ја подобрите навигацијата на вашиот сајт, бидејќи корисниците треба да дојдат до потребните информации во два клика. Покрај тоа, со тоа, ќе покажете Google и други пребарувачи дека некои страници на вашата веб-страница за е-трговија се од голема важност и поради тоа тие се лесно достапни за корисниците.

    • Страници за навигација на главното ниво

    Следните најзначајни страници по вашата почетна страница се главните страници за навигација. Тие содржат мнозинство од авторитетот на вашиот сајт. Најголемите навигациски страници на вашата продавница за е-трговија најверојатно се твоите страници со категории. Со правилно структурирање на овие страници, ниво на авторитет помина од почетната страница до категорија страници со повисока вредност само затоа што тие се ставаат во близина на вашата почетна страница која генерира највисок орган. Овој вид архитектура ви дава можност да го пренесете сообраќајот преку сите категории на веб-страници на правичен начин.

Во архитектурата на веб-страниците за е-трговија, втората најголема власт страници по почетната страница се главните категории на продавницата. За да се подобри овластувањето на сајтот и да се зголеми конверзијата, треба да додадете квалитетна, уникатна и релевантна содржина на тие страници. Со тоа, ќе можете да го подигнете авторитетот на страницата на под-категоријата.

ecommerce website

  • Подобрување на власта на подкатегориите

Веднаш штом ќе го зголемите овластувањето за навигација на главното ниво, можете да го подобрите авторитетот на своите под-категории страници. За да се зголеми авторитетот на под-категориите, треба да го имплементирате истиот метод на архитектура како и за подобрување на категориите страници. Треба да ја ставите нивната содржина близу до главната страница за е-трговија, покажувајќи дека оваа страница е важна за корисниците. Покрај тоа, меѓусебно поврзување во рамките на содржината на страниците на под-категорија создава повеќе начини за корисниците, како и за ботови на Google за да ја разберат нивната поврзаност и релевантност еден кон друг.

December 22, 2017