Back to Question Center
0

Како да направите плодна e-commerce оптимизација за ревизија?

1 answers:

Најчесто, почетниците за e-commerce претприемачи можат да го пропуштат лавовскиот дел од различни можности за подобрување на нивната онлајн видливост во резултатите од пребарувањето на Google. Многу од оние откриени изгледи може лесно да се открие со барање за e-commerce оптимизација за ревизија на време. Ставајќи го на едноставен англиски јазик, што ако може да се справи со сите ваши проблеми за оптимизација на терен, како и проактивни прашања за конверзија? На пример, пред да започнете значителни инвестиции во развојот на содржина, промоција на социјалните медиуми или реклами со исплата на кликање?

ecommerce seo audit

Подолу ќе одам да илустрирам како да добиете импресивен напредок за вашата drop-shipping продавница врз основа на e-commerce со оптимизација за ревизија. Да не се каже дека сега ракување со соодветна оптимизација за ревизија стана МОРА да за секој модерен онлајн проект, всушност, без оглед на која било комерцијална компонента или индустрија област.

Ајде да дејствуваме проактивно и да подготви листа за стандардна e-commerce оптимизација за ревизија. За да се спречи да биде буквално совладан од премногу различни метрика откриени од страна на ревизијата, предлагам приоритизација на сè однапред - rotalla banden. На тој начин, подолу доаѓа она што треба да се концентрирате прво и основно:

  • Прашања за видливост

Прашањата за директна видливост обично се вкоренети од грешки на страницата и погрешни пренасочувања. Откако ќе заврши вашата e-commerce оптимизација ревизија, треба да погледнете низ сите ваши пренасочувања за да ја поправите секоја внатрешна врска која води до 404-страници и да ги ажурирате оние внатрешни врски што важат за пренасочувања.

Онлајн видливоста може да влијае и на блокираните страници, така што исто така треба да ги прегледате на краток рок. Забележете, сепак, дека понекогаш поединечно блокирани страници, исто така, може да го имаат намерно. Исто така, проверете го вашиот робот. txt датотеки и да ги поправите сите други проблеми кои може да ги најдете.

  • Погрешни метаподатоци

Со оглед на тоа што на секоја веб-страница му треба звучен наслов и соодветен опис кој треба да се прикаже добро меѓу врвните резултати од пребарувањето, проверете имаш сè на вистинското место. Ако е откриен, осигурајте се да ги поправите сите дупликати метаподатоци, бидејќи може да биде ниско-квалитетен сигнал за да ги повлечете своите рангирања.

Проверете ги описите на мета и бидете сигурни дека тие се доволно полни да носат соодветна клучен збор или клучна фраза со долга опашка. За разлика од мета описи, вашите наслови поддржани со клучни зборови никогаш не треба да станат премногу долги. Инаку, тие може да бидат делумно намалени за прикажување во SERPs.

  • Содржина

Уште еднаш, започнете со одредување на дупликат содржина. Следно, проверете ги останатите веб-страници со високи перформанси за целосно доволна содржина, бидејќи понекогаш недостатокот на богата содржина (дури и за описи на производи, огласи за категории, итн.) може да се препознае како негативен сигнал за пребарувачите.

  • Линкови

Преглед на сите прекинати врски, бидејќи тие не само што влијаат на доброто корисничко искуство, но понекогаш може да доведат до страници со висока неразвиеност потенцијал. Исто така, осигурајте се дека не ви недостасуваат никакви врски со Alt. Забелешка, тие, исто така, може да бидат преостанат ефект на стандардното одржување на веб страната.

seo audit

  • Семантички прашања

Осигурајте се дека вашата содржина има соодветна семантичка структура и проверете дали правејќи целосна употреба на насловите. И не заборавајте да ја искористите шемата. org, така што вашиот веб-сајт е добро се гледа во SERPs со богати фрагменти.

December 22, 2017