Back to Question Center
0

Може ли да управувам со мојата целна страница оптимизација со најдобрите практики за оптимизација?

1 answers:

Ракување со звук целна страница SEO со најдобрите практики на оптимизација е клучот за успешна рекламна кампања. Зошто е толку важно? Само затоа што вашата целна страница е тепих за врата велејќи дека "добредојде" на сите ваши посетители само влегуваат во вашиот веб-сајт од листата на резултатите од пребарувањето. А голема целна страница оптимизација создадени со најдобрите практики може да ги инспирира вашиот клиент да се пополни во некои детали или продолжи со обврската да се купи. Инаку, лошото слетување обично значи неефективна промоција на брендот што води до бричење на целосниот потенцијал за генерирање на приходите од вашиот бизнис. Затоа треба да разберете како да креирате совршена целна страница со вистинските функции и елементи за конечно да ги зголемите вашите конверзии, за возврат да направите максимално искористување на вашите ППЦ кампањи, на пример - tamanho do oculos ray ban.

landing page seo best practices


Ако сеуште се чувствувате свежи на оваа тема, тука е кратка листа на размислување зошто вашата целна страница оптимизација само најдобрите практики за оптимизација:

  • вистинската целна страница богата со вистинските соодветни клучни зборови ви дава разумна рентабилност за плати-за-клик промотивни напори
  • целните страници обично обезбедуваат подобра конверзија, наместо целата своја веб-страница
  • вградени со ефикасни CTA копчиња и целна страница за пополнување форми ви помага да добиете повеќе води со добивање на повеќе лични кориснички податоци
  • страница честопати обезбедува најбрз напредок во зголемувањето на имплементацијата, одржувајќи го вашиот клиент фокусиран на една страница
  • , основната изведба на целните страници може да биде корисен сигнал за да ги оцените вашите севкупни маркетинг резултати

Значи, гледаме дека ракување со соодветна целна страница оптимизација со најдобрите практики на оптимизација е секогаш мора. Идеално, треба да ја достигнете брзината на вчитување на целниот страница до максимум 5. Всушност, практично е тестирано дека оние целни страници со поголема брзина на вчитување и одговорност обично добиваат поголеми сообраќајни придобивки. Очигледно, повеќе корисници размислуваат за пријатно искуство во прелистувањето и практична навигација меѓу главните прашања при донесувањето на конечната одлука за купување на производ или нарачување на услуга. Во исто време, добро оптимизирана целна страница со опасна брзина на вчитување ќе биде малку доделена повисоко рангирање во SERPs. И покрај фактот што самиот Google неодамна повторно го потврди: брзината на оптоварувањето на целните страници не се зема меѓу фактори на директно рангирање, барем засега. Сепак, практичните тестови ја прикажуваат вистинската корелација помеѓу брзината на вчитување на страницата и потенцијалот за генерирање на конверзија.

landing page seo

Затоа е толку важно да се плати повеќе од прецизно внимание на целниот страница оптимизација и најдобрите практики што ги користите за да се справи правилно. Заедно со брзината на вчитување на страницата, препорачувам двојно проверување на неговата мобилна реакција, бидејќи сега стана составен дел од доброто корисничко искуство кое стандардно е обезбедено од многу веб-сајтови. Со оглед на тоа дека вашата целна страница е веќе мобилна, никогаш не двоумете се да ја направите уште поприлагодена. Само извршете некои A / B тестови за да ги дефинирате оптималните перформанси на CTA, нивната најдобра поставеност за задоволување на корисниците и сè ќе се одвива на најдобар можен начин.

December 22, 2017