Back to Question Center
0

Како да ги подобрим резултатите од пребарувањето?

1 answers:

Пребарување оптимизација е процес на вашиот сајт дизајнирање за подобрување на нејзиниот ранг во органски резултатите од пребарувањето на Google SERP. SEO е дизајниран да ги оптимизира најрелевантните за вашите индустриски услови за пребарување кои вашите потенцијални клиенти ќе ги користат за да пребаруваат за слични на вашите производи или услуги. Суштинските концепти на оптимизација вклучуваат релевантност, оптоварување и откривање. Веб-страница релевантност се однесува на релевантни за вашата пазарна ниша содржина која може да го подобри корисничкото искуство со вашиот сајт и нека пребарувачите пребарувачи разбираат што е вашиот сајт за. Откривањето е за маркетинг техники за пребарување - internationale kleintransporte. За да го подобрите вашиот сајт откривање, треба да комуницира со онлајн светот и вашите потенцијални клиенти. Можете да го направите тоа вработување на социјалните медиуми маркетинг или e-mail маркетинг. Crawlability главно се однесува на технички аспект на оптимизација. Треба да го направите вашиот сајт видлив за ботови за пребарување и нека ги анализираат сите нови информации што ги додавате на вашиот сајт.

Во оваа статија, ќе разговараат за тоа како да влијаат на сите овие три концепти за оптимизација на оптимизација и да добијат најдобри резултати од пребарувањето.

  • Предлози за клучни зборови

Проверете време

да се направи листа на зборови кои се најрелевантни за вашата пазарна ниша и која вашата целна публика може да користи пребарување. Препорачливо е да се бараат долгорочни клучни фрази кои не се премногу конкурентни. За да се подобри процесот на сугестија за клучни зборови и да заштедите многу време, ве советувам да користите онлајн алатки за истражување на клучни зборови како Semalt Auto SEO. Веднаш штом ќе направите листа на најрелевантни термини за пребарување, треба да креирате соодветна содржина за да ги прикажете на страниците на вашиот веб-сајт совршено. За да дозволите на Google ботови да сфатат што е на ваше место, внесете клучните фрази во првите неколку зборови од насловот на вашата страница, како и во мета таговите и насловите. Покрај тоа, може да вклучите клучни зборови во URL-то и сликата ALT и Наслови.

  • Се користи за квалитетни достапни информации на интернет

Денес скоро сите пишуваат за оптимизација на пребарувачи бидејќи тоа е најпопуларната тема на Интернет. Сепак, не сите овие писатели имаат искуство во оваа сфера и се далеку од реалноста. Значи, има премногу форуми и веб-страници кои објавуваат квалитетни и ирелевантни информации. Додека некои од овие совети едноставно немаат никаква вредност, други може да му наштетат на резултатите од пребарувањето. Затоа треба добро да ги изберете вашите извори. Препорачувам да ги прочитате информациите обезбедени од индустриски експерти како Semalt, Moz и Journal Engine.

  • Подобрете го вашиот HTML код

За да бидете сигурни дека пребарувачите лесно може да го разберат вашиот сајт, треба да го погледнете вашиот сајт HTML кодот. За да го подобрите техничкиот дел на вашиот сајт, треба да ги користите најсовремените технологии како Cascading Style Sheets. Покрај тоа, треба да се изгради вашиот сајт на еден од најпознатите user-friendly системи за управување со содржини, како што се WordPress, Joomla или Magento. Овие системи ви овозможуваат да ги направите сите потребни измени на вашата веб-страница секогаш кога ви е потребна.

seo results

  • Поедноставете ја навигацијата со вашата страница

Треба да ја поедноставите навигацијата на вашиот сајт за да го подобрите корисничкото искуство со сајт. За да ја направите навигацијата на вашиот сајт лесен за користење, можете да изградите јасни текстуални врски до сите делови на вашиот сајт. Треба да избегнувате да користите премногу анимирани Флеш-линкови и преоптоварени сложени менија за да ги пребарувате роботите за пребарување на вашиот сајт без какви било тешкотии. Направете едноставна и обична навигација за да ги споделите вашите потенцијални клиенти да најдат што им треба на прв поглед.

December 22, 2017