Back to Question Center
0

Дали таговите им помагаат на оптимизација?

1 answers:

Дали таговите им помагаат на оптимизација? Да, неоспорно, тоа го прават. Подолу ќе одам да објаснам кои мета тагови (кога се користат во право) може да го зголеми вашиот оптимизација и избави вашиот веб-сајт поголем сообраќај со повисока позиција во листата на SERPs на Google.

Пред сè друго, да видиме - што се мета тагови по дефиниција? Мета таговите се мали парчиња текстуална содржина (инаку, фрагменти) кои се користат за да дадат алтернативен опис за различна содржина на страница - ruby fires flandria hotel. Тие не се видливи на самата веб страна, но може да се проверат во кодот на секоја страница (i. e. , тие постојат само во HTML формат, најчесто во насловите на веб страницата).

do tags help seo

Различни мета тагови се веќе добро познати од модерната блогерска заедница. Всушност, мета таговите се кратки описи на содржини кои им помагаат на пребарувачите да ги "прочитаат" и "разберат" сите за содржината на секоја страница за цели на индексирање. Општо земено, метаподатоците (поинаку, мета) се информации за сите податоци на веб-страницата. Значи, дали таговите им помагаат на оптимизација? На кој начин, да бидам попрецизен? Најсилните страни на вистинските мета таговите вградени со најрелевантните клучни зборови најчесто се прикажани кога болт ботови за пребарување ги читаат за да дефинираат - ако вашата видлива содржина на содржина добро се совпаѓа со главните клучни зборови и самите мета податоци за опис.

Сепак, треба да го признаеме - нема значително влијание врз рангирањето на пребарувањето. Сепак, метаподатоците сè уште добиваат специфична тежина за пребарувачите. Значи, дали таговите им помагаат на оптимизација по сите? Да, работат добро на мета значи давање на вашиот веб-сајт малку подобри потенцијал да се рангира повисоко на листата на Google на SERPs. Ова е причината зошто мета таговите се уште се признати како суштински дел од веројатно секоја SEO стратегија. Покрај тоа, може да биде особено корисно за почетниците за оптимизација штотуку почнуваат да го истражуваат огромниот свет на пребарувачката оптимизација.

seo tags

Во суштина, постојат 3 главни типови на мета таговите што можете да ги користите за подобрување на вашата веб-страница оптимизација на леснотија-наслов тагови, мета опис тагови, и клучни зборови мета таг. Ајде да имаме краток преглед на нив еден по еден:

  • Налепници за наслов можат да се најдат во делот за насловна страница, прикажан директно во списокот за пребарување. Се разбира, понекогаш ознаките за наслов не се нужно препознаени како самиот метаподатоци. Како и да е, мета-наслови имаат слична споредлива функција која е разумно поврзана со останатите мета тагови.
  • Опис мета таговите се познати како "резиме" на веб-страницата. Ставањето мета-описи богати со долго-опашка клучни зборови и клучните фрази ќе им помогне на пребарувачите да разберат каков вид и колку вредност ви ги доставуваме до живите корисници. Сепак, никогаш не треба да се обидувате да ги добивате вашите мета-описи наполнети со што повеќе клучни зборови. Забележете дека нивното предолго ќе резултира со само делумна "читливост" за пребарувачите.
  • Мета клучни зборови тагови може да послужи како органски рекламна текст влијае на вашата оптимизација во два различни начини. Од една страна, повлекувајќи ги најсоодветните клучни зборови, главно користени преку вашата веб-страница заедно на едно место, ќе им помогнат на корисниците да разберат што е за Вашите веб-страници.Од друга страна, има доволно привлечни мета тагови за клучни зборови може да примами повеќе корисници да кликнат преку својата веб-страница директно од листата на SERPs на Google.
December 22, 2017