Back to Question Center
0

Што е најважниот дел од развојот на целните страници?

1 answers:

Целна страница е централна веб маркетинг средства. Ако се обидувате да добиете поголем сообраќај кон вашиот веб-сајт, тогаш тоа е од витално значење за вас да знаете како да се изгради оптимизација за целни страници. Оваа статија е обид да се објасни како е правилно да отпочне валидна целна страница за вашиот проект. Продолжете да читате за да дознаете повеќе за развојот на целниот страница - недорогие шины.

landing page development

Идентификување на вашите купувачи лица

Истражувањето на корисниците е составен дел од процесот на создавање целни страници. Затоа, многу е препорачливо прво да ги идентификувате вашите потенцијални клиенти. Определете каков вид на корисници ја посетуваат вашата веб-страница. Размислете за нивните потреби, дознајте што им го отежнува животот и им дава оптимално решение.

Креирање на личности (замислени претставници) е најдобриот начин да се разбере вашата целна публика. Со тоа го визуелизирате претпоставените клиенти. Откако ќе ги имате на ум, фокусирајте се на идентификување на термините за пребарување што ги внесуваат во полето за пребарување кога барате решенија за нивните прашања. Исто така, размислете за бројот на посети што можете да ги очекувате од различни пребарувања секој месец.

Откако ќе имате слика за вашите идни клиенти и како тие би можеле да го бараат вашето решение, можете да започнете со изградбата на целниот страница.

Развој на целни страници: чекор по чекор водич

Еве неколку основни принципи што треба да ги следите при креирањето на целните страници:

Изградба на страници за корисници, не за пребарувачите

Најкритична работа која влијае на вашиот ранг на Google е колку луѓе се задоволни од вашите веб страни, а не ботови. Како практиката покажува, одличен веб-сајт без оптимизација ќе се направи подобро од лош со оптимизација. Се сеќавате на златното правило: правите страници за луѓето, а не пребарувачите. Се фокусира на оптимизирање на вашиот сајт за корисниците на прво место. Колку е покорисна и привлечна целна страница, толку е поголема веројатноста луѓето да уживаат во тоа. Конечно, секое подобрување на целниот страница направено за корисниците ќе има јасни и долгорочни позитивни ефекти врз рангот на пребарувачот.

Содржина на структурата за целни страници

Дизајнот на целниот страница треба да ја одразува важноста на вашата содржина. Тогаш влегува семантички HTML. Семантичките ознаки им помагаат на луѓето да ја сфатат суштината на она што го нудите. Семантичките HTML тагови го прават посетителите многу поголеми шанси да се ангажираат и поминуваат повеќе време на својата веб-страница. Ова, пак, е силен сигнал за пребарувачите.

landing page seo

Креирај сопствени фрагменти

Прекрасен и концизен фрагмент е моќна алатка која не само што им помага на оптимизација, повеќе контекст. Кратки, информативни фрагменти овозможуваат вашето веб-страница да се појави во резултатите од пребарувањето на Google видливо. Кога ќе завршите со вашиот фрагмент, осигурајте се дека вашата целна страница работи. Можете да ја користите Конзолата за пребарување за да ги откриете клучните фрази со кои е поврзана вашата содржина. Исто така, оваа алатка за веб-администратори покажува кој ги поврзува со вашиот сајт, како и кои пребарувања ви испраќаат најмногу сообраќај.

Завиткување

Ова беа основите на развојот на целниот страница. По изработката на целниот страница и дизајнирањето на неговата содржина, ќе треба да го тестирате. За да го направите ова, ќе треба да соберете колку што е можно повеќе податоци. Експертите од Семалт препорачуваат користење на Google Analytics - оваа услуга им овозможува на атрибути на однесување и конверзии кон одреден извор. Исто така, Google Analytics е совршен за идентификување на најдобрите активности за стекнување на корисник и каде да се подобри.

December 22, 2017